Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 24 Kasım 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  GÜNLÜK » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler

Yeni yıl hediyesi seçerken onları unutmayın
 
WWF Türkiye, yeni yıl hediyenizle nesli tehlike altındaki türleri korumaya davet ediyor...
 
 

Ülkemizin değerli doğal yaşam alanlarında insanla iç içe geçmiş yaban hayatı türlerinin korunması için çalışmalarını yürüten WWF-Türkiye yeni yıl için özel evlat edinme sertifikası hazırladı. Küresel iklim değişikliği, doğal yaşam alanların bozulması, kirlilik, yasak ve aşırı avcılık gibi nedenlerden dolayı nesli tehlike altında olan deniz kaplumbağası, saz kedisi ve orfozun korunması çalışmalarına WWF-Türkiye’nin evlat edinme sertifikalarıyla destek olabilirsiniz.

Doğayla insanın uyum içinde yaşayacağı bir geleceğin kurulmasını amaçlayan WWF-Türkiye bu kapsamda; Antalya Çıralı sahilinde iri başlı deniz kaplumbağası (Carettacaretta), Adana Akyatan Yaban Hayatı Geliştirme Sahası’nda yumuşak kabuklu Nil kaplumbağası (Chelonia mydas) ve saz kedisi (Felischaus), Kaş-Kekova Özel Çevre koruma Bölgesi’nde ise orfoz (Epinephelusmarginatus) için koruma, izleme ve araştırma çalışmalarını yürütüyor.

WWF-Türkiye Genel Müdürü Tolga Baştak “Gezegenimizdeki yaşamın devamlılığı yaşamın çeşitliliğine yani biyolojik çeşitliliğe, türlere bağlı. Ancak dünyada son 35yılda biyolojik çeşitlilik kaybı %30. Türlerin ve yaşam alanlarının korunması insanlara her yıl milyonlarca dolar değerinde fayda yaratan hassas ekosistemlerin işlevselliğini devam ettirmesi için de gerekli. Çoğunlukla insan faaliyetleri sonucunda zarar gören ve bir ekosistemin sağlıklı olup olmadığının göstergesi niteliğindeki deniz kaplumbağası, saz kedisi ve orfoz gibi bayraktürlerin korunması için türün yaşadığı alanı tanımak, tehdit unsurlarını ortadan kaldırmak, insan faaliyetlerini sınırlandırmak ve alanı bu değerl itürlerle paylaşan insanları bilgilendirmek çok önemli. Bu çalışmaların başarıya ulaşması ise alanda uzun süreli çalışmayı gerektiriyor. Yaklaşık 20 yıl önce deniz kaplumbağası ile başlayan nesli tehlike altındaki türlerin korunması çalışmalarını evlat edinme kampanyasıyla destekleyen bağışçılarımıza içten teşekkür ediyoruz. ” diyor.
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
29.12.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Paylaş | |

>> Arşiv İçin Tıklayınız