Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 24 Kasım 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  GÜNLÜK » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler

Her derde deva

İzmir Halk Sağlığı Müdürü Bediha Türkyılmaz, her gün bir avuç badem tüketmenin yararlarından bahsetti. Bademin büyük bir iştahla yenilen kuruyemişlerin başında geldiğini söyleyen Türkyılmaz, bademin fazla tüketilmemesi gerektiği konusunda da uyardı.


Bademin içerisinde bol miktarda bakır ve demir bulunduğunu söyleyen Türkyılmaz, bademin bir çok hastalığa iyi geldiğini bildirdi. Her gün bir avuç badem (42 gram) yemenin vücudumuza yararlı olacağını anlatan Türkyılmaz, badem tüketmenin sağlığımıza olumlu etkilerini şöyle anlattı:

"Badem; sinirleri güçlendirir, her gün bir avuç yendiğinde sinir sistemini korur. Göğüs hastalıklarını, beden ve zihin yorgunluğunu izole eder. Hamilelerin sütünü artırır ve bebeklerin gelişimine yardımcı olur. Kolesterolü düşürür. Kalp krizi riskini yüzde 50 oranında azaltır.Göz hastalıklarında tesirli bir ilaçtır. Baş ağrısına ve migrene iyi geldiği ispatlanmıştır."

Bademin yağının böbrek, idrar yolları ve cinsel organlardaki iltihapları iyileştirdiğini dile getiren Türkyılmaz, 'Sabah aç karnına içilen bir tatlı kaşığı badem yağı, bağırsak hareketlerinin düzelmesine yardımcı olur. Sık sık dudaklarının çatlamasından rahatsız olanlar gün içinde bir iki damla badem yağı kullanmalıdırlar' dedi.

Türkyılmaz, bademin yararlarının yanı sıra günde bir avuç bademden fazlasını tüketmenin obeziteye yol açabileceği konusunda uyardı.








mylife.com.tr

Ekleme Tarihi
16.08.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Her derde deva, badem, sinir sistemi, göğüs hastalıkları, beden ve zihin yorgunluğu, hamile sütü, bebek gelişimi, kolestrol, kalp krizi, göz hastalıkları, gıda tarım
Paylaş | |

>> Arşiv İçin Tıklayınız