Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 24 Kasım 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  GÜNLÜK » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler

Ünlü samandağ biberi

Herkesin yiyemeyeceği kadar acı olmasıyla dikkati çeken Samandağ biberine, metabolizmayı hızlandırarak zayıflattığı gerekçesiyle kilo vermek isteyenlerin ilgisinin her geçen gün arttığı bildirildi.


Samandağ Ziraat Odası Başkanı Selim Kamacı, yaptığı açıklamada, yaklaşık 18 bin dekar alanda ekimi yapılan biberin serada ve açıkta yetiştirilebildiğini söyledi.

Biberin yeşil olarak tüketimi yapılabildiği gibi ağustos ayında güneşin de etkisiyle kırmızı renge büründüğünü ifade eden Kamacı, son günlerde antibiyotik özelliğinin yanı sıra zayıflatıcı yönü olduğuna inanılan Samandağ biberlerine ilginin inanılmaz derecede arttığını kaydetti.

UZMAN GÖRÜŞÜ:

Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Samandağ Meslek Yüksekokulu Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü Seracılık Programı Öğretim Görevlisi Dr. Gülsüm Sayılıkan, Samandağ biberinin zayıflatıcı özelliğiyle ilgili bir araştırmalarının bulunmadığını, geçen yıl üretimini yaptıkları bu biber için çok sayıda kişinin kendilerini arayarak sipariş verdiğini kaydetti.

Ağustos ayında güneşin etkisiyle rengi kırmızıya dönüşen Samandağ biberinin antioksidan özelliğinin bulunduğunu vurgulayan Sayılıkan, ilçede yetiştiriciliği yapılan biberin en büyük özelliğinin etli, acı ve iri olması olduğunu söyledi.

Metabolizmayı hızlandırarak zayıflattığı söylenen bu biberi acılığı nedeniyle herkesin yiyemeyeceğini vurgulayan Sayılıkan,

kilo verdirici özelliği konusunda da net bir şey söyleyebilmek için araştırma yapılması gerektiğini sözlerine ekledi.

- Mideyi uyarır, sindirim salgılarını artırır, sindirimi kolaylaştırır, İdrarı artırır.

- Biberler, içerdikleri antioksidan ve diğer maddelerle bedenin birçok kanser türüne ve kalp hastalıklarına yakalanma riskini azaltır.

- C vitamini yönünden zenginliği sayesinde biberler, bedenin hastalıklara direncini artırır, soğuk algınlığının ilk aşamasında iyileştirici etkisi vardır.

- Biberler, içerdiği yüksek orandaki lif nedeniyle kabızlığa iyi gelir.

- Özellikle acı biberler akciğerlere iyi gelir. Balgam söktürücü etkisi vardır; kronik bronşit ile anfizemi önler ve hafifletir; solunum zorluklarını giderir.

- Acı biber, damarlarda pıhtılaşmış kanı çözer, ağrıyı geçirir.

Samandağ Biberi Nasıl Yenilmeli?
Miğde ve bağırsak rahatsızlığı olanlar yememelidir.


İlk başta içindeki tohumlar ve damarlar alınmalıdır.
 
Kahvaltıda ince uzun şekilde söğüş olarak, yemeklerin içine doğrayarak, ocağınızın üstünde pişirerek veya mangalda közleyerek yiyebilirsiniz.

Ancak acı biber aşırı olarak alınırsa, mide ve bağırsaklarda tahrişlere yol açabilir, hatta böbreklerde, karaciğerde rahatsızlanmalara neden olabilir.





mylife.com.tr

Ekleme Tarihi
12.09.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Ünlü samandağ biberi
Paylaş | |

>> Arşiv İçin Tıklayınız