Abur Cubura en güzel alternatifler! Miss Cilek bloğu ile tanınan ve yıllardır gerçek gıdaları anlatan İpek Kuşçu kitabında çocukların 'yumuşak karnı' için, sağlıklı ve pratik tarifler veriyor
Kimse kendini kandırmasın. Çocuk isteyecek! Reklâmlarda, vitrinlerde gördüğü o zararlı yiyeceklerin tamamını isteyecek. Hiçbir işe yaramadığı gibi sağlığı da bozan cipsleri, gazlı içecekleri, gofretleri canı çekecek. Arkadaşı yerken imrenecek, TV’den büyülenecek, ambalajından, renginden etkilenecek.
Bütün bu imaj bombardımanından uzak, sakin bir köyde, ön bahçenin doğal ürünleriyle beslenmek kulağa hoş geliyor ama birçok aile için mümkün değil bu. O zaman verili koşullar içinde, günlük yaşamın gerçeklerinin çok uzağına düşmeden çözümler üretmek lazım. İşte İpek Kuşçu’nun yaptığı da tam olarak bu. Kuşçu, sağlıksız endüstriyel abur cubur gıdalara, en az onlar kadar ‘çekici’ ve ‘albenili’ alternatifler sunuyor. ‘Renkli’ aşçı oyunlarıyla yemek yemeyi ‘eğlenceli’ hale getirirken, çaktırmadan sağlıklı ve doğal gıdalarla besleyiveriyor çocukları.
Miss Cilek bloğu ile tanınan ve yıllardır gerçek gıdaları anlatan, işi de aşkı da mutfak olan Kuşçu, bu kitapta kaybolan tatların peşinden koşuyor. Çocukların ‘yumuşak karnı’ için, sağlıklı ve pratik tarifler veriyor. Hepsi denenmiş ve çocuklar tarafından çok beğenilmiş bu tarifleri uygulayın ve gönül rahatlığı ile çocuklarınıza yedirin. Arada siz de yiyebilirsiniz!
Ev yapımı çikolatadan, zeytin ve badem ezmelerine, ballı kuru meyveli dondurmadan, incirli uyutmaya, rengârenk akıtmadan, balkabaklı toplara, enerjik karıncadan, otlu civ civ kıtırlara toplam 75 tarif. Emin olun çocuğunuz bu güzel alternatifleri çok sevecek, annesini ise daha çok sevecek!
İPEK KUŞÇU KİMDİR?
1967 yılında Ankara’da doğdu. 1989 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İşletme Bölümü’nden mezun oldu. Çocukluğundan bu yana süren mutfak aşkı, onun asıl işi oldu. 2006 yılından beri gerçek gıdalar ve kaybolan tatlar üzerinde araştırmacı yazar olarak çeşitli yayın gruplarında, “Miss Cilek” isimli blogunda yazıyor.
Tek başına sürdürdüğü çocukları “gerçek gıda” ile tanıştırma ve uygulamalarıyla öğretme çabası ile ilk kez özel bir okulun anaokulları bünyesinde iki yılı aşkın süre “gerçek gıda eğitimleri” verdi.
Halen 4-5 yaşındaki çocuklara yoğurt mayalamayı, gerçek ekmek yapmayı ve unutulan gerçek gıdaların tadını, uygulamalarla öğretiyor. Mutfak atölyesi çalışmalarına, bu alanda eğitimler, seminerler ve danışmanlıklar vermeye devam ediyor. |