Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 23 Kasım 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  GÜNLÜK » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler

 
 
Sahrap SOYSAL
[email protected]



Kıta kıta dünya mutfakları

Bugünkü yazımızda şöyle kısa bir dünya turu yapılım dedim.


Kırmızı et yerine balık tüketimini esas alan ve bu sayede de az kolesterollü bir mutfak olma özelliği taşıyan Akdeniz mutfağı...
Yalnızca kolesterol bakımından değil, sindirim kolaylığı açısından da sağlıklıdır balık eti. Ve Akdeniz insanı balık ve sebzeyle beslenir esas olarak.
Çünkü hem Akdeniz’in balıklarından, hem de iklimin onlara sunduğu sebze ve meyvelerden maksimum düzeyde yararlanmayı bilir Akdeniz insanları.
Uzakdoğu ülkeleri ise yemek alışkanlıklarıyla diğer mutfaklardan çok daha farklı bir yapıya sahiptir. Ağırlıklı olarak Çin olmakla birlikte, Japonya, Kuzey ve Güney Kore, Tayvan ve Moğolistan’ı kapsar Uzakdoğu’nun tanımı.
Tabii ki Çin, hem tarihinin eskiliği, hem de baskın yapısıyla diğerlerini en çok etkilemiş olanı; ancak bu kesinlikle diğerlerinin kendine özgü tatları küçümsenebilir demek değil. Yine de hepsinde ortak olan özellikler var.
Örneğin, bizim mutfağımızda ekmek ne demekse, orada da yağsız tuzsuz pirinç pilavı o demek. Ayrıca “noodle” adındaki şehriye de hepsinin ortak yanı.
Gelelim Amerikan mutfağına. Özellikle son zamanlarda ülkenin en önemli sorunlarından biri haline gelen obeziteyi aşmak için insanlar başka ülkelerin mutfaklarını denemeye başladılar.
Örneğin belki de Çin’de bile göremeyeceğiniz kadar özenle açılmış Çin restoranları, zeytinyağıyla ve hafif yemekleriyle Amerikalıları cezbeden İtalyan restoranları ülkenin her yerine dağılmış durumda. Fransız mutfağı, İngiliz mutfağı derken Amerikalılar aslında tüm mutfakların kokusunu öğrenmişler.
Farklı yemeklerin tadına bakmış olmalarının bir nedeni de tabii ki, Amerikalı denen insanların aslında Avrupa’nın çeşitli bölgelerinden gelip kıtaya yerleşmiş olmaları.

Malzeme listesi

1 litre süt
1 adet yumurta
1 tepeleme yemek kaşığı kakao
1 tepeleme yemek
kaşığı mısır nişastası
1 tepeleme yemek
kaşığı pirinç unu
1 tepeleme yemek kaşığı un
1 paket vanilya
1,5 su bardağı tozşeker
125 gr bitkisel margarin
15 adet pötibör bisküvi

Bisküvili Belek dondurması

Süt, yumurta ve kakao orta boy bir tencereye koyulur. Nişasta, pirinç unu ve normal un ilave edilip tozşeker de eklendikten sonra tel çırpıcı yardımıyla iyice karıştırılır. Karışım orta ateşin üzerine oturtulup tel çırpıcı ya da tahta kaşıkla sürekli karıştırılarak kaynayıncaya kadar pişirilir.
Kaynayıp muhallebi kıvamına gelince ocaktan alınır. Vanilya ve margarin eklenip hızlıca karıştırılır. Robotta çekilerek toz haline getirilmiş bisküviler de ilave edilip tekrar karıştırılır.
Muhallebi yüksek kenarlı bir kaba aktarılır. (İstenirse naylon serilmiş bir kek kalıbına da aktarılabilir.) Derin dondurucuda bekletilen dondurma üzeri süslenerek servise sunulur.












http://www.hurriyet.com.tr/

Ekleme Tarihi
23.03.2013
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Kıta kıta dünya mutfakları,Sahrap Soysal
Paylaş | |

>> Arşiv İçin Tıklayınız