Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 23 Kasım 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  GÜNLÜK » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler


Kebapla diyet nasıl olur?

Bu soruyu duyunca heyecanlanan var mı? Kesinlikle var! İştahlı olanlar desem yetmez. Türk lezzetleri deyince ilk akla gelen kebaplar, lahmacunlar, pideler, köfteleri hayatından çıkarmak istemeyenler oluyor.

Özellikle Adana, Gaziantep, Hatay taraflarında “Artık sağlıklı beslenme için kebap yemiyoruz tamam mı” desen döverler adamı! Peki, bunları hayatımızdan çıkarmadan da sağlıklı yaşamak ve kilo vermek mümkün mü?

Diyet yaparken, ilk ay çok sıkı ve disiplinli geçer ama 1 ay sonra “Artık ben biraz değişik bir şeyler yemek istiyorum” diye başlarlar cümleye.

Bu değişik yemek dediği aslında bir kebapçıda veya balıkçıda yenilebilecek daha yağlı, daha tuzlu yemeklerdir. Eğer sağlıklı bir diyet programı yapıyorsanız zaten her gün belli bir miktarda et hakkınız vardır.

Et, balık veya tavukta hakkınızı ızgara, fırında, haşlama ve sebze içinde kullanırsanız, diyetinizi bozmamış olursunuz. Tabii ki diyeti bozmak ama kilo almamak istiyorsanız.

Kebapçıda ‘alinazik’ sipariş verin. (patlıcan+yoğurt ve üzerine parça et.) Üzerine tereyağı dökmeden yiyin veya dökmeden tadı olmaz diyorsanız her zamankinden daha az koydurun. Yanında lavaş veya pide geliyor ise; biraz tüketebilirsiniz. Eğer çorba içiyor veya bulgur pilavı yiyorsanız bunlardan birini seçin. Yani ya pide, ya çorba ya da bulgur olsun mesela.

Önden kebabınızı beklerken maydanozlu, domatesli yeşillikli mezeler veya salatalar söyleyin.

Tereyağı zaten kebaba ekleneceği için önden gelen tereyağından yemezseniz daha iyi.

Üzerine künefe yenecek ise, ortaya söyleyin veya paylaşın, ya da en iyisi onu başka güne erteleyin.

Yanında ayran, soda veya diyet bir içecek olabilir. Kebap yiyorum ne diyeti demeyin. Şekerli içecekten alacağınız kalori yerine tatlının tadına bakmak daha keyifli!

Lahmacun seviyorsanız 1 lahmacun+bol maydanoz yer ve ayran içerseniz, et+ ekmek hakkınızı kullanmış olacaksınız. Aslında lahmacun diyeti pek bozmuyor. Bu kebaba göre daha sık yapabileceğiniz bir kaçamak.

Hele tam buğday unu ile yapan bir yer bulduysanız, incecik hamura yapıyor ise kaçamak bile saymayabilirim.

Eğer canınız en fenasını istiyor ise; yağlı bir büryan, veya Adana kebap gibi karışık bir et yiyecekseniz, artık diyeti bırakın, bunun üzerine diyet mi yapılır demiyeceğim.

Şaka bir yana, evet, kaloriyi yazmama bile gerek yok ama bu durumda eğer çok kalori almak istemiyorsanız 1 porsiyonu bölüşebilir sadece tadına baksam yeter diyebilirsiniz. Ya da yanında en azından pide, bulgur yemez hatta ayran bile içmezseniz ilave kalori almamış olursunuz.

Eğer tüm bu dediklerime, aman ben zaten kırk yılda bir gidiyorum, hesap kitap yapmadan yemek istiyorum diyorsanız sadece o gün diğer öğüne hafif bir sebze yemeği koyun ve mutlaka yürüyüş yapın derim.

Spor yapıyorsanız kırk yılda bir bu kaçamağı yapmaya hakkınız var demektir.




 
 

Ekleme Tarihi
27.12.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Kebapla diyet, Adana kebap, diyet, Güneş Aksüs, MENÜ, rejim
Paylaş | |

>> Arşiv İçin Tıklayınız