Öğle: 4 adet salatalık ve 2 kaşık süzme yoğurtan yapılmış cacık ve 1 dilim çavdarlı ekmek İkindi: 500 cc su ve 4 adet salatalık ve 2 kivi Akşam: 4 adet salatalık ve roka ve domates ve mozarella peyniri ile beraber 1 dilim çavdarlı ekmek Gece 21:00: 500 cc su ve 200 gr yoğurt ve 2 adet salatalık ve 1 kivi
Salatalık kanı temizler, karaciğer ve böbrekleri çalıştırarak idrarla birlikte vücuttaki üre asidi ve ürat tuzlarını eritip dışarı atılmasını sağlar. Ciltteki ter bezlerini çalıştıran salatalık, bol vitamin ve madeni madde içeriği ile cildin taze ve pürüzsüz olmasına yardım eder. Salatalığın kendisi veya suyu, cildi bir tonik gibi temizler ve et yemeklerinin verdiği susuzluğu keser. Salatalığın, iç ısısı sıcak bir havada dış ısıdan 20 derece daha düşük olduğu için doğal bir serinleticidir.
Sivilcesiz bir cilt için Sivilceler sadece hormonal düzenden etkilenmez, beslenme de cildin sivilceleşmesinde büyük rol oynar. Ciltteki gözenekler tıkalı olduğunda dokular bakteri çeker, iltihap oluşur ve lekeler meydana gelir. Kabızlık sorunu varsa ve yüksek yağlı yiyeceklerin, rafine basit şekerli besinlerin tüketimi arttığında sivilceler oluşmaya başlar. Sivilcelerden korunmak için, havuç, marul, ısırgan otu, su teresi, kereviz ve karahindiba gibi sebzelerden sebze suları yapıp içebilirsiniz.
Egzersiz yapmazsak ne ile karşılaşırız? Eğer spor yapmazsanız iskelet kaslarınızdaki kılcal damarların çoğu kullanılmaz. Fiziksel aktivite esnasında bu kılcal damarlar görev yapmak üzere açılır ve kanı iletmek üzere kullanıma hazır şekle gelirler. Kalp kası ne kadar çok çalışırsa, beslendiği kılcal damarlar ve bu kılcal damarların beslendiği koroner damarlar genişliklerini korumaya devam ederler. Yağların ve karbonhidratların yanmasını kolaylaştırmak ve daha çok enerji ortaya çıkarmak üzere enzim sayısında artış meydana gelir.
Gaz sorununuz varsa Sıvıları su dahil olmak üzere yemekten 20-25 dakika veya bir saat sonra tüketin. Yemekle birlikte almamaya çalışın. Akşam yemeklerinizi erken yemeye özen gösterin. Aşırı sıcak veya soğuk besinler almayın. Geç saatlerde yemek yemek mide sıvılarını dengesiz hale getirir ve mideyi yorar gece yemek yemeyin Sinirli, mutsuz veya gergin dönemlerde yemek yememeye özen gösterin. Yemek esnasında rahat olmalısınız ki yediklerinizi en iyi şekilde sindirin. Bağırsaklardaki gazı azaltmak için yemeklerinize dereotu, rezene, kekik veya nane ilave edebilirsiniz. Tuz kullanmamaya çalışın. Çünkü tuz protein sindirimini( et-tavuk-yumurta gibi hayvansal gıdalar) ve vitamin mineral emilimini engeller. Yavaş yemeye özen gösterin. Lokmaları çok iyi çiğnemeye çalışın. Daha küçük öğünler tüketin. Ana yemeklerle beraber gün içinde 3 ara atıştırma ilave etmelisiniz.(örneğin saat 11:00-15:00-17:00'de meyve, kuru meyve, bisküvi gibi besinler tüketebiliriniz) Tam tahıllardan yapılmış ürünler, taze sebze ve meyveler midenizi rahatlatır. (kivi, kabak, mantar, kabuksuz elma gibi..) Bağırsak sorunları veya bakteriyel sorunlar nedeniyle oluşabilecek hastalıklar olup olmadığını incelemek adına mutlaka doktora danışın. Ülser, gastrit, reflü, irritable barsak sendromu gibi sorunlar da gaz gibi semptomlara neden olur. Sindirim güçlüğü yağlı veya baharatlı yiyeceklerin fazla tüketiminden meydana gelebilir bu durum da gaz problemlerine neden olabilir. Gaz sorunlarına ve sindirim güçlüğüne karşı önlem adına yapılabilecekleri; Armut ve şeftali suyu içine 1 tutam zencefil ve biraz da limon suyu ilave edebilirsiniz Muzlu meyve suyu deneyebilirsiniz- bir muzu armut suyuyla birlikte püre kıvamına getirerek tüketebilirsiniz Çok baharatlı yiyecekleri, kızartmaları, hazır gıdaları, kafeinli içecekleri, alkol ve gazlı içecekleri, kremalı besinleri, unlu mayalı gıdaları beslenme programınızdan uzaklaştırın...
http://www.kibrisgazetesi.com/ |