Nalbantoğlu, Yeşil Bilgi Platformu'nun, Dünya Çevre Günü ve Çevre Koruma Haftası gündemine paralel olarak "Doğa Geri Almadan" konseptindeki kısa çevre filmleri yarışması düzenlediğini anımsattı.
İSTANBUL - Koç Bilgi Grubu'nun kurumsal sosyal sorumluluk projesi Yeşil Bilgi Platformu, bir yılda 1 milyon 200 bin kişiye bire bir ulaştı, 42 milyon kişiye ise erişim sağlamayı başardı. Platform 2010 yılında ise toplam 3 milyon 500 bin kişiye ulaşmayı hedefliyor.
Koç Bilgi Grubu Genel Müdürü Mehmet Nalbantoğlu, açıklamasında, Yeşil Bilgi Platformu'nu hayata geçirirken, çevre bilgisini toplumun geniş kesimlerine yayma ve bilgiyi toplum genelinde bilince dönüştürme hedefiyle yola çıktıklarını ifade etti.
Yeşil Bilgi Platformu'nun geçen yıl bire bir 1 milyon 200 bin kişiye ulaşırken, 42 milyon kişiye de erişim sağlamayı başardığını belirten Nalbantoğlu, ormanların ve doğal kaynakların korunması başta olmak üzere, iklim değişikliğinden, suyun bilinçli kullanımına dek çevre bilincinin artırılmasına yönelik projelere ağırlık verdiklerini ve 2010 yılı sonunda yaklaşık 3 milyon 500 bin kişiye ulaşmayı hedeflediklerini bildirdi.
Tüm çevre dostlarının ortak bir dil oluşturmaya davet edildiği yarışmaya Türkiye'nin dört bir tarafından 50'den fazla filmin katıldığını ifade eden Nalbantoğlu, şunları kaydetti:
"Çevreyle ilgili böyle önemli bir dönemde, bu misyonumuzu, daha önce de etkisine inandığımız ve desteğini aldığımız sanatın etkin diliyle sürdürmeye karar verdik. Doğa Geri Almadan mesajıyla, kamuoyuna, bireysel ve toplumsal sorumluluklarımızı yerine getirme çağrısında bulunduk. Yarışma ile 500 bine yakın kişiye 'Doğa Geri Almadan ve geç kalmadan, yapılacaklar var' mesajını ulaştırmayı başardık. Yarışmamıza Tunceli, Diyarbakır, İzmir, İstanbul, Konya, İzmit, Eskişehir başta olmak üzere Türkiye;nin dört bir yanından doğa ve sanatseverler katıldı."
Nalbantoğlu, Yeşil Bilgi Platformu'nun yaptığı çalışmalar sayesinde Koç Bilgi Grubu ile Tanı ve Zer'in bulunduğu kampüste, çalışanların çevre sorunlarıyla ilgili farkındalığının ve bilincinin arttığını belirtti.
Çevre bilincini yaymaya en yakınlarından, çalışanlarından başladıklarını, Eylül 2007-2008 dönemine oranla, projenin başladığı Eylül 2008-2009 döneminde, su tüketiminin yaklaşık yüzde 10 oranında azaldığını anlatan Nalbantoğlu, çalışanların ofislerde kullandıkları elektrik ve klimadan tasarruf ettikleri, şirket içi asansörleri mecbur kalmadıkça kullanmadıkları ve merdivenleri tercih ettiklerinin görüldüğünü söyledi.
Yeşil Bilgi Platformu projesi ile ilgili anket ve araştırmalar yaptıklarını da belirten Nalbantoğlu, çalışanlarının yüzde 96'sının, Platform'un şirketin itibarını ve pozitif algısını olumlu etkilediği görüşündeyken, Platform'a üye şirketlerin müşterilerinin yüzde 90'ının ise, projenin üye şirketlerin imajını pozitif etkilediğini söylediklerini kaydetti.
Nalbantoğlu, bilginin geniş kitleler ile paylaşılması amacıyla www.yesilbilgi.org'u, Platformu'un en önemli iletişim merkezi olarak gördüklerini ifade etti
http://www.dunya.com/yesil-bilgi-platformu-3.5-milyonu-hedefliyor_93994_haber.html |