Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 09 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

 Önümüzdeki günlerde başlayacak bir uygulamayla sütün firmalar tarafından alış fiyatı, ürünün kalitesine ve sağlıklı olup olmadığına bakılarak belirlenecek.

YenişehiR'deki süt ihalesinde, üreticilerin bu konuda duyarlı olması gerektiğini vurgulayan Süt Üreticileri Birliği Genel Başkan Yardımcısı Şaban Çetizli, köylerdeki soğutma tanklarını devreye girmesiyle birlikte sağılan sütün 10 dakika içerisinde teslim edilmesi gerektiğini belirtti.

ANALİZ EDİLECEK

Alım merkezine getirilen sütlerden örnek alınarak, firma yetkilileri tarafından laboratuvarda yağ oranı, yoğunluk, asit durumu gibi özellikler analiz edilecek. Üreticinin getirdiği sütlerin Tarım ve Köş İşleri Bakanlığı'nın kriterlerine uygun olmadığı tespit eoildiğinde daha düşük bedelle alınacağını söyleyen Süt Üreticileri Birliği Genel Başkan Yardımcısı Şaban Çetizli, üreticilerden dikkatli davranmalarını istedi. Çetizli, 'Önümüzdeki günlerde sütleriniz teslim alınmadan önce birtakım kontrol ve tahlillerden geçirilecek. Kalitesiz ya da sağlıksız sütlerin fiyatı aşağıya çekilecek. Bugün size verilen süt fiyatı kaliteli süt fiyatıdır. Sütün kalitesini korumak amacıyla, eksiklerinizi gidermeniz gerekiyor' dedi.

YENİŞEHİR'DE SÜT 75 KURUŞ
Bu arada Yenişehir Süt Üreticileri Birliği tarafından düzenlenen ihalede sütler 75 kuruştan alıcı buldu. Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'ndaki ihalede süt üretimi yapan çevre ilçelerdeki ihale sonuçlarına göre Yenişehir'deki satış fiyatının epey iyi olduğu belirtildi. İhaleye başkanlık eden Yenişehir Süt Üreticileri Birliği Başkanı Nazif Tuna, ihalede firma temsilcilerinin verdiği fiyatın ülke ortalamasının üzerinde olduğunu kaydetti. Tuna, 'Karacabey, M. Kemalpaşa, Çanakkale Biga ve Balıkesir Gönen'de sütler 73,5 kuruştan alıcı buldu. Sütün satış fiyatı ilçemizde 75 kuruş olarak gerçekleşti' dedi.

 
olay.com.tr

Ekleme Tarihi
01.01.2011
Ekleyen Kişi
Kemal Erdoğan


Link: Süt üreticisine kalite uyarısı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız