Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

 Sosyal Riski Azaltma ve Hayvancılığı Geliştirme Projesi kapsamında hayata geçirilen proje doğrultusunda, Suşehri Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından tespit edilen 9 ihtiyaç sahibi aileye verilen 108 keçi ve 9 adet tekenin dağıtımı nedeniyle tören düzenlendi. 

İlçeye bağlı Eskişar köyünde gerçekleştirilen dağıtım töreninde konuşan İlçe Kaymakamı Yusuf Özdemir, vakıf tarafından ilçede yardıma muhtaç ve fakir vatandaşların gelir düzeylerinin artırılması ve ilçedeki hayvancılığı geliştirmek amacıyla saanen keçi projesi yapıldığını kaydetti. 

Her aileye 12 keçi ve bir teke olmak üzere toplam 13 hayvanın dağıtılacağını ifade eden Özdemir, ''Toplam proje bedeli 120 bin TL'dir. Saanen keçi yetiştiriciliği ilçemizde ilk defa yapılacaktır. Saanen keçi yetiştiriciliği projesinde vatandaşlarımızın başarılı olmaları durumunda bu projeyi geliştireceğiz'' dedi. 

Saanen keçilerinin özelliğinin sütünün yağlı olması olduğunu belirten Özdemir, ''Keçilerin bir diğer özelliği 2 yılda 3 kez doğum yapmalarıdır. Artışı daha kolay ve gelir getirici bir unsur olmasıdır. Vatandaşın ekonomisine daha fazla katkı sağlayacaktır. Ayrıca bu keçilerin sütü dondurma sektöründe yaygın olarak kullanılmaktadır'' diye konuştu. 

İlçenin tarım ve hayvancılık sektöründe elverişli olduğunu savunan Özdemir, ''Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından eylül ayı içerisinde 40 vatandaşımıza 3'er adet olmak üzere toplam 120 adet montofon gebe düve dağıtımı yapılmıştır. Bu proje çalışmalarında büyük emekleri olan vakıf müdürü Teyfik Coşkun ve tüm ekibe teşekkür ediyorum'' ifadesini kullandı. 

Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel ise ilçede ilk defa saanen keçi dağıtımı yapıldığını belirterek, şunları kaydetti: 

''İlçemizde bu dönemde hayvancılık alanında büyük gelişmeler sağlanmaktadır. Bu çalışmalar önümüzdeki yıllarda hayvancılık çalışmalarının alt yapısını oluşturacaktır. Biz inşallah önümüzdeki yıllarda Suşehri'ni damızlık bölgesi ilan etmek istiyoruz. Sayın kaymakamımızın çalışmalarından dolayı ilçe halkım adına teşekkür ediyorum. Keçileri alan bu vatandaşlarımızın bu konuda daha çok çalışmalarını ve bu işi geliştirmelerini istiyoruz.''

İlçe Tarım Müdürlüğü veteriner hekimlerinden Mustafa Arslan da saanen keçileri hakkında bilgi verdi. 

Dağıtım törenine İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı İlker Şimşek, Çataloluk Belde Belediye Başkanı Ercan Güleç, İl Genel Meclis Üyesi Erhan Özen, daire amirleri, siyasi parti başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

samanyoluhaber.com

Ekleme Tarihi
01.01.2011
Ekleyen Kişi
Kemal Erdoğan


Link: Suşehrinde Saanen keçisi dağıtıldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız