Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 13 Mayıs 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Denizli'de tekstil ve konfeksiyon ürünlerinin ardından sanayicilerin sera sektörüne girmesiyle tarım ürünlerinin ihracatı da yükseliyor.

İhracatın 2010 yılında 2009'a göre 100 milyon Dolar arttığını ifade eden Tarım İl Müdürü Yusuf Gülsever, ihracatta yaş sebze ve meyve de nar, çekirdeksiz üzüm, domates, kiraz ve ayvanın ihracatta ilk sıralarda yer aldığını vurguladı.

Denizli Tarım İl Müdürü Yusuf Gülsever, 2010 yılında yapılan tarım ürünleri ihracatının bir önceki yıla göre yüzde 11 oranında artış gösterdiğini vurguladı. İhracatın 23 bin 576 tondan, 26 bin 168 tona çıktığını açıklayan Gülsever, "Önceki yıllarda hiç olmayan domates ihracatı, ilimizdeki jeotermal alanlarda ileri teknolojide kurulan seralar sayesinde önemli bir ihraç kalemi haline geldi. Yaş sebze ve meyveyi en çok Rusya, Almanya, Bulgaristan ve Ukrayna'ya ihraç ediyoruz. Türkiye'nin 2010 yılı tarım ürünleri ihracatı 10 milyar doları aştı. Denizli'de gümrük işlemlerinde yaşanan bazı sıkıntılardan dolayı ihracatçılar, tedarik ettikleri ürünlerin çıkışlarını büyük ölçüde Alaşehir, Bursa ve Samsun gibi gümrüklerden yapıyor." dedi.

 

Denizli'de 2009 yılında tarım ürünleri ihracatı 300 milyon Dolar iken 2010 yılında rakamın 400 milyon dolara yükseldiğini dile getiren Gülsever, "Tarım ürünleri ihracatımız rakamsal olarak yüzde 25, ürün miktarı olarak da yüzde 11 arttı. İlimiz kuru ürünlerde ise leblebi, kekik, ayçekirdeği ve unu Yunanistan, İspanya ve Almanya'ya ihraç ediyor." ifadelerini kullandı

 

 

 

 

 

 

http://www.haberler.com/

Ekleme Tarihi
03.01.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Denizli'nin Tarım İhracatı 400 Milyon Dolara Yükseldi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız