Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 14 Mayıs 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Rusya, tavuk eti üreticisi iki Türk firmasına geçici ithalat yasağı getirdi. Yasağa gerekçe olarak üretici firmaların Rusya Federasyonu'nun koyduğu kriterlere uymaması gösteriliyor.

Konuyla ilgili Cihan'a açıklamalarda bulunan yetkili merciler, yasağın kalıcı olmadığına işaret ederken, Türkiye'den garanti mektubu beklediklerini belirtti.

Rusya Bitki Koruma ve Karantina Servisi (Rosselhoznadzor), beyaz et üreticisi iki Türk firmasına 7 Ocak 2011'den itibaren ithalat yasağı getirdi. Rosselhoznadzor Başkan Yardımcısı Nikolay Vlasov'un imzaladığı talimatta "Rusya Bitki Koruma ve Karantina Servisi ve Türkiye Cumhuriyeti veteriner servisi yetkilileri ortaklaşa olarak 1-13 Kasım 2010'ta iki Türk et üreticisi şirketinde denetlemede bulundu. Denetleme sonuçlarına göre Türkiye'nin bu iki firmasıyla ilgili 7 Ocak 2011'den itibaren geçici olarak ithalat yasağı uygulanacak." denildi.

Talimatta ithalat yasağı getirilen Bupilic Entegre Gida Sanayi Ticaret AŞ ile Banvit AŞ Kemalpasa Hindi Kesimhane'ye dair bilgilerin veterinerlere ve yetkili kurumlara ulaştırılması istendi.

Rosselhoznadzor Basın Sözcüsü Aleksey Alekseyenko konuyla ilgili Cihan'a yaptığı açıklamada uygulamanın geçici olduğunun altını çizdi. Alekseyenko, "Bizim yasak gerekçemiz, söz konusu Türk şirketlerin ilgili Rus kriterlerine, taleplerine uymaması. Biz Türk meslektaşlarımızla konuyu görüştük. Onlar bu iki şirkette yapacağı tekrar denetleme sonuçlarını ve ayrıca istediğimiz taleplerle ilgili garanti mektubunu bize gönderecek. Hepsi bu. Rosselhoznadzor da yazıyı alır almaz geçici yasağı kaldıracak." dedi.

 

 

 

 

http://www.dikkathaber.com/

Ekleme Tarihi
03.01.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Rusya'dan beyaz et üreticisi iki Türk firmasına geçici ithalat yasağı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız