Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 08 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Fast food devinden garip obezite savunması 

McDonald's üst düzey yöneticilerinden Jeory, obezite suçlamasına "Dünyanın en obez insanlarının olduğu ülkeler var ve buralarda McDonald's yok" diyerek 'Tonga Adası'nı örnek gösterdi.

McDonald's Asya, Pasifik, Ortadoğu ve Afrika Kurumsal İlişkiler Başkan Yardımcısı Liam Jeory, dünyanın en obez insanlarının olduğu ülkelerde McDonald's faaliyeti bulunmadığını belirterek, “Ortalama bir insan McDonald's'a ayda bir gider. İnsanlar bir ayda geri kalan 99 öğünü nerede yiyor? Fast food'u suçlamak işin en kolayı” dedi. 

Jeory, McDonald's'ın 33 bin bireysel işletmenin bir araya geldiği toplu bir işletme olduğunu, aile restoranı işi yaptığını söyledi. 

Fast food yiyeceklerin obeziteye yol açtığına ilişkin iddiaları da yanıtlayan Jeory, “Dünyanın en obez insanlarının olduğu ülkeler var ve buralarda McDonald's faaliyeti yok. Tonga Adası buna bir örnek. İnsanlar ayda ortalama 100 öğün yiyor. Ortalama bir insan McDonald's'a ayda bir gider. İnsanlar bir ayda geri kalan 99 öğünü nerede yiyor? Fast food'u suçlamak işin en kolayı. Çünkü o zaman insanlar yediğinin geri kalanına bakma ihtiyacı hissetmiyor. Büyük bir şirketseniz, büyük bir hedefsiniz, gerçek bu” görüşlerini ileri sürdü. 

Ne yiyeceklerine insanların kendisinin karar vereceğini söyleyen Jeory, “Bizim sorumluluğumuz iyi kalitede yiyecek ve insanların ne yedikleriyle ilgili bilgi sunmak” dedi. 

Jeory, dünyada çeşitli yerlerde hükümetlerin kalorileri kontrol etmeye ve buna bir standart koymaya çalıştığına da işaret etti. 

Liam Jeory, “İyi yiyecek nedir tanımını koymaya çalışıyorlar. Hamburgeri test ettikleri zaman gayet iyi sonuçlar çıkıyor. Çünkü kalori yüksek değil, yağ yüksek değil, içinde vitamin, protein, lif var” şeklinde konuştu. 

Türkiye pazarının gelecek vadettiğine de işaret eden Jeory, McDonald's'ın bütün yöneticilerinin Türkiye'ye gelmekten çok memnun olduklarını kaydetti. 

 

“119 ENGELLİ ÇALIŞANIMIZ VAR, YARISI DA ZİHİNSEL ENGELLİ”

McDonald's Türkiye Genel Müdürü Hakan Serim de dengeli beslenmenin önemine işaret ederek, “Bizim restoranlarımızda, internet sitemizde, tepsi öğünlerimizde ne yediğiniz, ürünlerin içinde ne kadar kalori, yağ olduğu, günlük ihtiyacınızın ne olduğu çok açık belirtiliyor” dedi. 

Bu yıl 26 restoran açtıklarını ifade eden Serim, 2006'dan itibaren her yıl yüzde 15-20 arası büyüdüklerini, 2011 yılındaki büyümelerinin de bundan aşağı kalmayacağını kaydetti. 

Sosyal sorumluluk projelerinden de bahseden Serim, “Kendi restoranlarımızda 4 bin çalışanımız var. 10 bin çalışan da tedarikçilerle düşündüğünüzde 14 bin çalışan ediyor. Bu çalışanlarımız içinde 119 tane engelli arkadaşımız var. Bu engellilerin yarısına yakını da zihinsel engelli. Bunlar restoranlarımızda çalışıyorlar ve bunu da aslında sosyal sorumluluk projesi olarak görüyoruz” dedi. 

McDonald's Çocuk Vakfı'nın şimdiye kadar yaklaşık 100 bin çocuğa ulaştığını ve buraya 1 milyon dolarlık kaynak aktardıklarını anlatan Serim, “Hastanede yatan çocukların sağlığı ve mutluluğu için projeler yapıyoruz. Hastanelerde aile odaları, uzun süreli kalan çocuklar için hastanede derslikler yapıyoruz” diye konuştu. 

GAP Bölge Kalkınma İdaresi ile birlikte Urfa'da 20 bin çocuğu göz taramasından geçirdiklerini belirten Serim, projeye bu yıl Gaziantep'te devam edeceklerini kaydetti. 

 

 

 

 

http://www.radikal.com.tr/

Ekleme Tarihi
05.01.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Fast food devinden garip obezite savunması




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız