Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 14 Mayıs 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Kırıkkale Tarım İl Müdürlüğü ve Ziraat Bankası ile Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği arasında kredi kullandırma protokolü törenle imzalandı.

Kırıkkale Kültür merkezinde düzenlenen imza törenine Vali Yardımcısı Yusuf Ziya Karacaev, Tarım İl Müdür Vekili Ekrem Şener, Ziraat Bankası Bölge Müdürü Ahmet Serkan Kahya, Damızlık, Koyun, Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Kürşat Ulusoy ile Kırıkkale Milletvekili Turan Kıratlı ile koyun ve keçi yetiştiricileri katıldı. 

Birlik Başkanı Ulusoy, Türkiye'de yaşanan hayvan sıkıntısının aşılması için hayvancılığın yapı taşları olan, koyun yetiştiricilerinin desteklenmeleri gerektiğini belirterek, 'Kredi ve teşviklerle bu sıkıntıların giderilmesi yolunda hükümetimizin attığı adımları destekliyor yapılan çalışmaların artmasını ve devam etmesini bekliyoruz. Et ithalatında yabancı ülkelere ödenen paralar yetiştiricilere verilseydi, bu sıkıntılar yaşanmazdı' dedi. 

Yıllarca hayvanları zararına sattıklarını iddia eden Ulusoy, 'Yıllarca kendi masrafımızı bile çıkaramadık. Birçok arkadaşlar o zaman 100-150 liraya hayvanlarını sattı. Ondan sonra hayvan para yaptı. Ancak yetiştiricilerin elinde hayvan kalmadı. Taşıma su ile değirmen dönmüyor, bir kez daha anlaşıldı ki halkın elinde hayvan olmayınca olmuyor. Halk elinde hayvan olunca üretim oluyor. İş oluyor, aş oluyor, devlete Kdv oluyor' diye konuştu. Ziraat Bankası Bölge Müdürü Ahmet Serkan Kahya da, bankalarının hayvancılığa sağladığı katkılardan söz ederek, yapılan çalışmalara bu yıl yenilerinin ekleneceğini kaydetti. Ziraat Bankası üreticilere her zaman destek vereceklerini ifade eden Kahya, 'Hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımıza bu anlamda büyük destek vermek istiyoruz. Bu konuda vatandaşlarımızın önünü açmaya hazırız. Her konuda kendilerine yardımcı olacağız' dedi. 

Tarım İl Müdür Vekili Ekrem Şener ise, Tarım İl Müdürlüğünün hayvancılığa olan desteklerinden ve bir yıllık yapılan faliyetler ile çiftçiye verilen damızlık hayvan desteğinden bahsetti. 

Konuşmalarına rdından Ziraat Bankası Bölge Müdürü Kahya ile Damızlık, Koyun, Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ulusoy arasında, birlik üyelerine düşük faiz oranlarında kredi kullandırılmasına yönelik protokol imzalandı.

 

 

 

 

http://www.haberler.com/

Ekleme Tarihi
06.01.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Damızlık Koyun Keçi Yetişdiricileri Birliği Kredi Kullandırma Protokolü İmzalandı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız