Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 27 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Bakan Eker 

Tarım Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Türkiye'de tüketicilerin makul bir fiyattan et tedarik edebilecekleri bir piyasa düzeni dengeleninceye kadar tedbirlere devam edeceklerini bildirdi.

Afyonkarahisar Ticaret Borsası (ATB) tarafından Korel Termal Otel'de düzenlenen 'Tarım ve hayvancılığın sorunları ve çözüm önerileri' konulu toplantıya katılmak üzere bu şehre gelen Bakan Eker, toplantı öncesi gazetecilerin sorularını cevapladı. Et fiyatlarında bir düşme olduğunu belirten Eker, aldıkları tedbirler zaten böyle olmasını beklediklerini söyledi.

"Bu sonucu hedefliyorduk" diyen Eker, "Ama dediğim gibi bizim birinci önceliğimiz Türkiye'de üretimi artırmak, Türkiye'nin üretim potansiyelini kullanmak, üretim kapasitesini artırmak. Amacımız o. O nedenle kısa, orta ve uzun vadede aldığımız tedbirler var. Kısa vadede aldığımız tedbirlerden bir tanesi piyasadaki et arzını artırmaktı. O nedenle de gerek sanayinin ihtiyaç hissettiği ham maddeyi temin etmeleri gerekse kasaplık canlı hayvan ve eğer getirme imkanı olan olursa besi materyalini ithal etmelerine imkan tanıdık. O şu anda devam ediyor. Bununla şu anda fiyatlar nisan ayına nispetle yaklaşık yüzde 20 civarında prekande fiyatlarında azalma bir düşüş meydana geldi." dedi.

Bazı firmaların ucuz aldıkları eti pahalı sattıklarını aktaran Bakan Eker, "Bu da bizi üzüyor. Hem de tüketicinin aleyhine oluyor. Hem bizde bunu üzüntüyle karşılıyoruz. Biz tedbirlerimizi bu şekilde Türkiye'de tüketicilerimizin makul bir fiyattan et tedarik edebilecekleri bir piyasa düzeni dengeleninceye kadar, oturuncaya kadar aldığımız tedbirlere devam edeceğiz." diye konuştu.

Bakan Eker, daha sonra 'Tarım ve hayvancılığın sorunları ve çözüm önerileri' konulu toplantıya katıldı. Firma temsilcilerinin katıldığı toplantı basına kapalı olarak gerçekleştirildi.

 

 

 

 

http://www.haber7.com/

Ekleme Tarihi
09.01.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Bakan Eker'in ette makul fiyat inadı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız
 

ALAATTİN İPEKÇİOĞLU 09.01.2011
damızlık düve ithalatı kesinlikle yapılmamalı

Et fiyatlarını düşürmek için Bıçaklık dana kesilmiş et ve besiye alınacak erkek dana ithalatına izin verilebilir, ana dişi hayvana kesinlikle izin verilmemeli, ülkemize giren her dişi hayvan süt demek bu ülkeninde bu günkü şartlarda 1 litre dahi tahammülü yok çünkü sütün en az olması gereken aralık ocak şubat döneminde dahi mamül yapıp tüketilemiyorsa süt artınca bu sütler ne olacak, süt fiyatları düşünce süt inekleri neyle beslenecek, düve ithalatı yasaklanmazsa bırakın ineklerin kesime gitmesini kesmeye dahi fırsat kalmadan inekler açlıktan ölüme terkedilecektir, inanmayan bu yazımı saklasın seçimden bir ay sonra görüşelim. selamlar

Recep HALVACI 09.01.2011
bakanın inadı üreticiyi bitirme yönünde

et fiyatlarını yükseltenler üreticiler değil. etin fiyatını aracılar yükseltiyor. ama herşeyde olduğu gibi hep fatura üreticiye kesiliyor. bu böyle devam ederse asıl sorun ileride çıkacak. şimdi et piyasasına girenler kar ümidiyle girdiler böyle gider kar edemeyecekler ve yaptıkları yatırımları ellerinde kalacak. gerçek üreticide hep faturanın kendisine kesilmesinden dolayı yaptığı işi boşlayacak. bakan inadını görecek makul fiyatlarda vatandaşa ne yedirecek sabırsızlıkla bekliyoruz. gerçek üretici olarak .