Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 10 Mayıs 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Amerikalı uzman Silifke limonunu inceledi 

MERSİN (İHA) - Silifke'nin limon bahçeleri gezilerek sorunlar hakkında çiftçiler bilgilendirildi.

Silifke Tarım İlçe Müdürlüğü ile Turunçgil Üreticileri Birliğinin işbirliğinde Silifke'ye davet edilen, Amerikalı Uzman Ben Faber Silifke İlçe Tarım Müdürü Yusuf Gün ve Turunçgil Üreticileri Birliği başkanı Şahap Şimşekli ile beraber limon bahçelerini gezerek incelemeler yaptı.

Limon bahçelerinde gördüğü en büyük sıkıntının limon meyvelerinde çöküntü yapan ve halk arasında mantar olarak adlandırılan Rumpel hastalığı olduğunu belirten Faber, kalite bozukluğuna neden olan bu hastalığın oluşmaması için bitki beslemenin doğru yapılmasının büyük önem taşıdığını söyledi.

California Üniversitesi Öğretim Görevlilerinden Ben Faber'in aynı zamanda Çukurova Üniversitesinde de danışmanlık yaptığını söyleyen Silifke Tarım İlçe Müdürü Yusuf Gün, Faber'in limon ve avokado konusunda uzman olduğunu belirterek çiftçilerin sorunlarını çözmek için ellerinden gelen her türlü yardımı yapmaya hazır olduklarını belirtti. Gün, Ben Faber'in kendilerine zaman ayırarak limon bahçelerini gezmeleri ve üreticilere bilgi vermelerinin büyük bir şans olduğunu söyledi. Gün, Silifkeli üreticilerin ürünlerinin kalitesinin arttırması, dolayısıyla emeklerinin karşılığının alabilmelerini sağlamak amacıyla üretici birliğiyle beraber gerekli çalışmalarının süreceğini söyleyerek sözlerine son verdi.

 

 

 

Ekleme Tarihi
11.01.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Amerikalı uzman Silifke limonunu inceledi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız