Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 31 Mayıs 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Karkas et ithalatı kararı Et ve Balık Kurumu'nu da vurdu. Kurum, ithal ettiği 8 bin angus sığırı alacak besici bulamıyor.

İthalatla mücadele edemeyen besicilik çiftlikleri hayvan almayı bırakırken, Et ve Balık Kurumu da (EBK) ithalat kurbanı oldu. EBK’nın ithal ettiği hayvanlar yeterli talep olmadığı için, elde kaldı. Kurum da elindeki 7-8 bin angus cinsi hayvanı barındıracak yeri olmamasından dolayı, tek tek sektör firmalarının kapısını çalmaya başladı. 

İthalat, kırmızı et sektörünü sarsmaya devam ediyor. 

 

Bir dizi ihaleyle yurtdışından kesmek için hayvan alan EBK, özel sektöre de ithalat izni verilmesiyle zora düştü. Hayvanları talebe bağlı olarak kesen kurum, elinde kalan hayvanları ise barınma olanağı sınırlı olduğu için, sektör firmalarına devretmek amacıyla kulis yapmaya başladı. Halen EBK’nın elinde 7-8 bin hayvan var. Geçen hafta yapılan hayvancılık sektör meclisinde bu konu da gündeme gelirken, sektör temsilcileri EBK’nın özel sektöre hayvan devretmeye çalışmasının hem mevzuata aykırı olduğu hem de ithalatın amacına hizmet etmediği itirazında bulundu. 

 

Löp et ithalatı kapıda 

Öte yandan Tarım Bakanlığı, et ithalatında yeni bir karar almaya hazırlanıyor. Et ithalatının son aşaması olan löp et ithalatına da yeşil ışık yakan bakanlık, bu mesajı sektör temsilcilerine iletti. Ancak bu kararla sektörün sıkıntısının daha da katlanacağı belirtiliyor.

 

 

 

http://www.radikal.com.tr/

 

Ekleme Tarihi
15.01.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: EBK'nın ithal hayvanları da ithalat kurbanı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız