Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 10 Mayıs 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
İstanbullular Narenciye, bahçe satın alacak 

MERSİN - Kışın narenciye, yazın da kavun ve karpuz üzerine faaliyet gösteren İstanbullular Narenciye, önümüzdeki yıllarda narenciye bahçesi almayı hedefliyor. Gerçekleştireceği bahçe yatırımı ile hem ürünlerin istediği kalitede yetiştirilmesini hem de maliyetin düşmesini sağlayacak olan firma, her yıl yaklaşık yüzde 30 büyüme hedefiyle çalışmalarını sürdürüyor.

 

Ailesinin 25 yıldır narenciye sektörüyle uğraştığını, kendisinin ise 2 yıl önce 5 ortağı ile birlikte İstanbullular Narenciye firmasını kurduğunu kaydeden Hasan Er, "Sektörde eski olmamıza karşın firma olarak yeniyiz. Gelecek yıllarda yapacağımız yatırımlarla sektörün önemli temsilcileri arasında yer almayı hedefliyoruz" dedi. Mersin'de 13 bin 400 metrekare alan içinde 5 bin metrekare kapalı alan üzerine kurulu bir fabrikaları bulunduğunu açıklayan Er, burada işledikleri ürününün yüzde 60'ını yurtiçine sattıklarını, kalanını İran, Irak ve Rusya'ya ihraç ettiklerini söyledi. Yurtiçinde ürünlerini kendi araçları ile İstanbul Bayrampaşa Hali'ne gönderdiklerini kaydeden Er, dağılımın buradan gerçekleştirildiğini ifade etti.

 

Sektör adına iyi bir yıl geçirdiklerini anlatan Hasan Er, iklim şartlarının istedikleri gibi geçtiğini söyledi.Yurtiçi pazarın da yurtdışı pazarın da bu dönemde hareketli olduğunu dile getiren Er, "Bu dönemde iş hacmimiz yaklaşık yüzde 20 arttı. Artan iş hacmine paralel yatırımlar gerçekleştiriyoruz. Yaptığımız yatırımlarla kapasitemizi yüzde 20 artırdık, forkliftlerimizi yeniledik. Gerçekleştirdiğimiz 500 tonluk sarartma ve soğuk hava deposu yatırımı ile bin tonluk kapasiteye ulaştık" dedi. Gelecek yıl da çevre düzenlemelerine ağırlık vererek idari binalarını yenileyeceklerine dikkat çeken Er, paketleme makinelerinde gerçekleştirecekleri revizyonla kapasitelerini de yüzde 15-20 daha artıracaklarını kaydetti.

 

İklim şartlarının iyi gitmesi halinde her yıl rutin olarak yüzde 20-30 arası büyüme hedeflediklerine değinen Hasan Er, mevcut durumda meyveleri bahçelerden satın aldıklarını gelecek yıllarda kendi bahçelerini satın almayı planladıklarını bildirdi. Almış oldukları meyvelerin tamamının çiftçi kayıt belgesi ve ilaç izlenebilirlik belgesine sahip olduğunu vurgulayan Er, "Gerçekleştireceğimiz bahçe yatırımı ile hem ürünler istediğimiz kalitede yetiştirilecek hem de maliyetimizin düşmesiyle rekabet şansımız artacak" diye konuştu.

 

 

 

http://www.kobiden.com/I

Ekleme Tarihi
16.01.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: İstanbullular Narenciye, bahçe satın alacak




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız