Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 31 Mayıs 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 IcerikbannerUrl

Van Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Nurhan Dayan, Van'da şap hastalığıyla mücadele başlatılması çağrısında bulundu.

Şap hastalığının Van'a girişindeki en önemli etkenin, il dışından getirilen besi hayvanları olduğunu kaydeden Dayan, son aylarda artan hayvan hareketleri nedeniyle hastalığın daha fazla yayılabileceğini belirtti.

Van Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Dayan, son dönemlerde farklı bir tür şap hastalığının görüldüğünü söyledi. Bu türün mevcut aşılara cevap vermediğini belirten Dayan, bu farklı tip hastalığın yaygınlaşmasının, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde görülmesinin büyük endişe yarattığını vurguladı. Dayan, "Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın bir an önce tedbir alarak, acilen yeni bir aşı bulup, bu hastalıkla mücadele etmesi gerekiyor. Şap hastalığı insanlar için tehlike oluşturmuyor, ancak hayvanlarda hızla yayılıyor ve ani ölümlere neden olabiliyor. Hayvanların verimlerini düşüren hastalık, canlı hayvan ve hayvansal ürün ticaretini olumsuz yönde etkileyen, büyük ekonomik kayıplara neden olan, çok bulaşıcı viral bir hastalık olarak biliniyor. Bilinen şap türlerine karşı aşılama yöntemiyle mücadele ediliyor." dedi.

 

 

 

 

http://www.zaman.com.tr/

Ekleme Tarihi
17.01.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Uzmanlardan uyarı: Şap hastalığına dikkat




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız