Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 08 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Tarım Sigortaları Havuz İşletmesi (TARSİM) Karadeniz Bölge Koordinatörü Bülent Yaşaroğlu, Giresun'un Türkiye genelinde tarım ürünü poliçe tanziminde ilk sırada yer aldığını söyledi.

Yaşaroğlu, FİSKOBİRLİK Genel Müdürlüğü Sosyal Tesisi'nde, FİSKOBİRLİK sigorta yetkililerine yönelik düzenlenen bilgilendirme toplantısında yaptığı konuşmada, fındıkta ürün sigortası poliçe tanzim döneminin geçtiğimiz Cuma günü başladığını hatırlattı. Giresun'da fındık üreticilerinin, ürün sigortasına yoğun ilgi gösterdiklerini aktaran Yaşaroğlu, "Fındıkta ürün sigorta tanzim tarihi 14 Ocak'ta başladı. Fındık üreticileri Giresun'da ürün sigortasına büyük ilgi göstermekteler. 4 günlük dönemde Giresun'da tanzim edilen poliçe sayısı bini aştı. Bu sayı hergeçen gün daha da artmakta." dedi.

Giresun'un Türkiye genelinde ürün poliçe tanziminde ilk sırada yer aldığını aktaran Yaşarolu, "Giresun'da tarım sigortasına yoğun ilgi bulunuyor. Bugünden itibaren poliçe sayısı bini aştı. Giresun sigortaya olan yoğun ilgi nedeniyle Türkiye'de en fazla poliçe yapılan il durumunda." diye konuştu.

Sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle yeni mahsul ürünün hasar görmesinden endişe eden üreticinin, ürünlerini sigortalattıklarını aktaran Yaşaroğlu şöyle konuştu:

"Giresun'da Kasım ve Aralık aylarında hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde gerçekleşti. Ocak ayı da sıcak geçmekte. Bu durum da maalesef fındıkta erken doğuma neden oldu. Kış mevsiminin içinde bulunmamız ve fındıkta erken doğum, üreticiyi tedirgin etmektedir. Üreticiler de, ürün kaybına uğramamak, mağdur olmamak adına tarım sigortasına büyük ilgi gösteriyor."

Yaşaroğlu, fındıkta ürün sigorta tanzim tarihinin 5 Mart tarihinde sona ereceğini sözlerin ekledi.

 

 

 

 

http://www.haberaktuel.com/

Ekleme Tarihi
18.01.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Giresun, Türkiye genelinde ürün poliçe tanziminde ilk sırada yer alıyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız