Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 25 Nisan 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
2 b 

 Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, 2-B arazilerinin satışı ile ilgili yasa tasarısının bir ay içinde Meclis'e gelebileceğini söyledi.

2-B arazilerinin satışına ilişkin yasa tasarısıyla ilgili "İnşallah önümüzdeki günlerde Bakanlar Kurulu'na gelir. Ama şu anda ne gün geleceğini bilemiyorum. Biz Maliye, Çevre ve Orman Bakanlığı ile Bayındırlık ve İskan Bakanlığı olarak hazırlıklarımızı yaptık. Hükümete, Bakanlar Kurulu'na arz edeceğiz. Daha sonra Meclis'imize intikal edecek." dedi.

Teknik çalışmaların büyük ölçüde tamamlandığını belirten Bakan Eroğlu, tasarının kapsamına ilişkin şu bilgileri verdi: "Geçmişte 500 bin hektar diye konuşuluyordu ama o kadar olmadığı 235 bin ile 250 bin hektar arasında olduğu anlaşıldı. Biz daha ziyade; İstanbul, Antalya, Aydın, İzmir gibi kıymetli arazilerin olduğu yerleri öncelikle ele aldık. Birtakım İç Anadolu'da belki para etmeyecek alanları daha sonraya bıraktık. Bu tamamen 31 Aralık 1981 tarihinden önce orman vasfını tamamen kaybetmiş, üzerine organize sanayi bölgeleri, şehirler, kasabalar, köyler kurulmuş olan yerler için geçerlidir." Getireceği gelir konusunda "Şu anda gelir için bir şey söylemek mümkün değil." ifadesini kullanan Bakan, söylenen rakamların 'hayali rakamlar' olduğunu belirtti.

 http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=1081005&title=2b-tasarisi-bir-ay-icinde-mecliste

Ekleme Tarihi
01.01.1900
Ekleyen Kişi
Kemal Erdoğan


Link: 2-B tasarısı bir ay içinde Meclis'te




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız