Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

ANKARA (İHA) - Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Tarım Bakanı Zorlu Töre ile bir araya geldi. 

Tarım ve Köyişleri Bakanı Eker, KKTC Tarım Bakanı Töre ile makamında bir araya geldi. Eker, KKTC Tarım Bakanı Zorlu Töre'yi görmekten mutlu olduğunu ifade ederek, "Kuzey Kıbrıs ile Türkiye arasında tarım alanında işbirliği ve müşterek çalışmalar var. Elimizden geldiğince Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde tarım sektörünün gelişmesi, tüketici ihtiyaçlarının karşılanması yönünde yardımcı oluyoruz" dedi. 

Töre ise, Türkiye'de bulunmaktan mutlu olduğunu ifade ederek, "Anavatanda bulunmaktan heyecan duyuyorum. Orada Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, burada Türkiye Cumhuriyeti. Sizle biz aynı milletin insanlarıyız. Bizler, birlik ve dayanışma içindeyiz. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde mevcut tarım sıkıntıları, tarım sektöründe yaşadığımız sıkıntıları sürekli olarak ana vatan Türkiye'deki yetkililere aktarıyoruz, dayanışma içinde çözüm arıyoruz. Tarım ve Köyişleri Bakanı, Kuzey Kıbrıs'a karşı çok duyarlı.

Kuzey Kıbrıs'a karşı sıcak ilgi gösteriyor. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde birçok alanda, tarım alanının birçok alt sektörlerinde sıkıntılar vardır. Tarım sektörü sürekli olarak desteklenmesi gereken bir sektör" şeklinde konuştu. 

Töre, balık yemeyi değil tutmayı öğrenmek istediklerini belirterek, "Bize üretimi öğretiniz. Üretimde çoğalmayı, pazarlamayı, tarım kesimini nasıl destekleyeceğimizi, teşvikleri nasıl vereceğimizi öğretiniz" dedi. 

 

Ekleme Tarihi
20.01.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Bakan Eker, KKTC tarım bakanı Töre ile bir araya geldi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız