Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 16 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Tarımda kredi denetimi 

Besicilere sıfır faizli kredi imkanı sunan Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Ziraat Bankası aracılığıyla ödenen kredilerin takibini ise, sahada yapıyor.

Besicilere sıfır faizli kredi imkanı sunan Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Ziraat Bankası aracılığıyla ödenen kredilerin takibini ise, sahada yapıyor. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’ndan Mera Daire Başkanı Cafer Kıraç’ın da katılımıyla gerçekleştirilen takip çalışmasıyla, Erzurum’un 17 ilçesinde kredilendirilen işletmeler ve ahırları tek-tek demetimden geçirildi. 

 

BESİCİ ALDIĞI KREDİYİ NEREDE KULLANIYOR? 

 

Erzurum’daki besicilere verilen sıfır faizli damızlık büyük ve küçükbaş hayvan yetiştiriciliği kredilerine yönelik olarak denetleme çalışmaları başlatıldı. Kredi alan besicilerin faaliyet gösterdikleri ahır ve işletmeleri yerinde denetleyen ekipler, 17 ilçedeki toplam 600 üreticiyle birebir temas kurdu. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Mera Daire Başkanı Cafer Kıraç’ın bizzat katıldığı denetimler sonucunda, hayvan kayıtlarının Türkiye Veteriner Bilgi Sistemi (TÜRKVET)’e kayıtlı olmadıkları tespit edildi. 

 

ALTUN’UN AÇIKLAMASI 

 

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Tarım İl Müdürü Mustafa Altun, 8 Ağustos 2010 tarihinde alınan Bakanlar Kurulu kararıyla, büyük ve küçükbaş damızlık hayvan yetiştiriciliği yapmak isteyen besicilere, Ziraat Bankası aracılığıyla sıfır faizli işletme ve yatırım kredisi verildiğini hatırlatarak, bu kapsamda kredi alan üreticilerin denetimden geçirildiğini söyledi. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’nın 81 ilde başlattığı saha çalışmaları kapsamında, Mera Daire Başkanı Cafer Kıraç’ın da Erzurum’a geldiğini, Çat ve Karaçoban dışındaki tüm ilçelerde saha takip çalışması yapıldığını anlatan Altun, 17 ilçede toplam 40 milyon lira kredi kullanan üretici ve işletmelerin tek tek denetlendiğini bildirdi. 

 

ALTUN: ERZURUM’DA AMAÇ DIŞI KREDİ KULLANIMI SÖZ KONUSU DEĞİL 

 

Tarım İl Müdürü Mustafa Altun, saha takip ve denetleme çalışmalarına, Ziraat Bankası’ndan alınan bilgi doğrultusunda başlandığına işaret ederek, “Ziraat Bankası Bölge Müdürlüğü’nden, sıfır faizli kredi kullanan yetiştiricilerimizin kayıtlarını temin ettikten sonra oluşturduğumuz değerlendirme komisyonuyla yola koyulduk. 17 ilçenin tamamını gezmek suretiyle, kredi kullanmış olan bütün üreticilerimizle birebir temas kurduk, ahır ve işletmelerini gezdik. Kredinin amacına uygun bir biçimde kullanılıp kullanılmadığının tespitini amaçlayan bu çalışma sonucunda Erzurum’da çok ciddi bir sorun tespit etmedik.” diye konuştu. 

Denetimlerde sadece ahır ve işletmelerdeki büyük ve küçükbaş hayvanların Veteriner Bilgi Sistemi (TÜRKVET)’e kayıtlı olmadıklarının anlaşıldığını dile getiren Tarım İl Müdürü Altun, bu eksikliklerin de, denetlemeler esnasında giderildiğini söyledi. Bunun dışında, kredilerin amaç dışı kullanımı şeklinde herhangi bir durumla karşılaşmadıklarına dikkati çeken Altun, “Erzurum’daki üreticilerimiz, aldıkları kredilerin gereğini eksiksiz bir biçimde yerine getirmeye çalışıyorlar. Bu durum bizi çok sevindirdi.” ifadesini kullandı.

 

 

 

 

http://www.erzurumgazetesi.com.tr/

Ekleme Tarihi
21.01.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Tarımda kredi denetimi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız