Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 10 Mayıs 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

BELEDİYE VE KAYMAKAMLIK, COĞRAFİ İŞARET ALINMASI İÇİN OSMAN ÇEKİRGE ÇUKUROVA MARKA PATENT KALİTE OFİSİ’NE YETKİ VERDİ..

HATAY (İHA) - Türkiye’deki narenciye üretiminde yüzde 13’lük paya sahip olan Erzin’de, başka yörelerde yetişen mandalinaların piyasaya,"Erzin mandalinası" olarak sunulmasının önlenmesi amacıyla tescil çalışması başlatıldı. Tescil çalışmalarının ilk adımı olan Coğrafi İşaret alımı için Osman Çekirge Çukurova Marka Patent Kalite Ofisi ile yetki sözleşmesi imzalandı.

Erzin Belediyesi ile Erzin Kaymakamlığı, yörenin en önemli gelir kaynaklarından narenciyenin en iyi şekilde tanıtım ve pazarlanmasının sağlanması amacıyla düzenlediği 1. Uluslararası Erzin Narenciye Kültür ve Sanat Festivali’nin ardından, bu kez de Erzin mandalinasının başka markalar adı altında satışının önlenmesi için tescil işlemlerine resmen başladı. Tescil işlemlerinin ilk aşaması olan Coğrafi İşaret alınması için Osman Çekirge Çukurova Marka Patent Kalite Ofisi’ne resmi yetki verildi.

Yetki sözleşmesinin imza töreninde konuşan Erzin Belediye Başkanı Kasım Şimşek ve Kaymakam İskender Yönden, yaklaşık 1.5 yıldır sürdürülen Coğrafi İşaret ve Tescil çalışmasının bu aşamaya gelmesinin, Erzin’in geleneksel ürünlerinin korunması açısından önemli bir adım olduğunu belirttiler. Şimşek ve Yönden, "Son zamanlarda ülkemizde her konuda olduğu gibi narenciye ve sebzede de ticari ahlak çöküşü yaşanmakta. Bizler ürünümüzün artık 'Erzin Mandalinası' amblemi vurularak pazara sevk edilmesini istiyoruz. Şu an için mandalinamız gerek Türkiye, gerekse uluslararası pazarlarda hak ettiği yerde değildir. Erzin’deki üreticinin alın terinin başka bölgelerdeki insanlara haksız kazanç olarak gitmesini engellemek, kendi ürünümüzü kendi ismimizle pazarlamak istiyoruz. Bu bağlamda son aşamasına geldiğimiz Coğrafi İşaret alınması sürecinin başarıya ulaşmasıyla birlikte mandalinamız hak ettiği yerde olacaktır. Öyle ümit ediyoruz ki kalite ve tat açısından dünyanın en iyi mandalinaları arasında gösterilen mandalinamızı dünyada tanıtmak, pazar payını arttırmak tabi ki tescilin yapılmasının ardından çok daha kolay olacaktır" diye konuştular.

Törende, Erzin Belediyesi ve Erzin Kaymakamlığı ile Osman Çekirge Çukurova Marka Patent Kalite Ofisi arasında, Coğrafi İşaret alınması çalışmalarının yürütülmesine ilişkin yetki protokolü imzalandı.

 

 

 

 

Ekleme Tarihi
23.01.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Erzin mandalinası tescilleniyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız