Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 12 Mayıs 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Fıstık Evi, sürülebilir fıstık ve badem ezmesi üretti 

GAZİANTEP - Bugün dördüncü kuşak tarafından başarılı bir şekilde faaliyetlerini sürdüren Gaziantep Fıstık Evi-Endüstriyel Kuruyemiş, sürülebilir fıstık ve badem ezmesi ile kakaolu badem kreması üretti.

Yeni ürünlerini Aralık ayında İstanbul'da düzenlenen 4. Uluslararası Foodist Gıda Fuar'ında ilk kez beğeniye sunan firma, raflarda 'Fıstıkella' ve 'Bademella' adıyla yer almaya başladı.

Firmalarının temelinin Gaziantep'te 1940 yılında  kuruyemişin yanı sıra baklava, lokum, çikolata, helva ve krokan üretimi yapan firmaların Antep fıstığı ihtiyacını karşılamak amacıyla atıldığını kaydeden Gaziantep Fıstık Evi'nin sahibi Mehmet Kavsara, "Dedemden aldığım mirasla 1980 yılında Fıstık Evi'ni kurduk. bugün dördüncü kuşakla birlikte faaliyetini sürdüren firmamız, sektöründe marka haline geldi"diye konuştu. "Kaliteden ödün vermeden, geçmişten gelen tecrübe ve birikimimizle teknolojik gelişmeleri harmanlayarak, alanından uzman personelimizle başarıya giden yolda önemli mesafeler kat ettiğimize inanıyoruz" diyen Kavsara, "Zira Antepfıstığı, üretimden işlenmesine, satın almadan tadıma, paketlemeye her aşamada ayrı bir ustalık, bilgi, tecrübe, birikim ve incelik ister. Teknolojiyi yalnızca işi kolaylaştırmak ve müşteri memnuniyetini sağlamak için değil aynı zamanda ürünün kalite ve lezzetini artırmak amacıyla kullandık. Antepfıstığı üretiminde gösterdiğimiz hassasiyeti ve insan sağlığına gösterdiğimiz özeni, ISO 9001, ISO 22000, FSMS-HACCP kalite belgeleri ile tescilledik. Binlerce yıllık lezzet kaynağı Antepfıstığı ile üretimlerimize değer katmak ve lezzetli paylaşımlara ortak olmak hedefi ile kendimizi sürekli yeniliyoruz" şeklinde konuştu.

 

2008 yılında fıstık ve badem ezmesi ile kakaolu badem kremasına yönelik Ar-Ge çalışmalarına başladıklarını ifade eden Mehmet Kavsara, "Ürünlerimizi bir yıl boyunca farklı ortamlarda bekleterek birçok testten geçirdik. Bu süreç sonucunda gördük ki ürünlerimizde herhangi bir bozulma meydana gelmiyor. Bu aşamayı da geçtikten sonra 'Fıstıkella' ve 'Bademella' adlı yeni ürünlerimizi büyük bir gururla İstanbul'da düzenlenen foodist Gıda Fuarı'nda beğeniye sunduk. Farklı bir lezzet olduğu için ürünlerimiz ziyaretçiler tarafından büyük ilgi gördü. Sadece bu üç ürün ile sınırlı kalmayarak, yakın zamanda krokan ve çikolata kaplı drajenin de üretimine başlayacağız. Yeni projeler geliştirmeyi sürdüreceğiz" diye konuştu. Kavsara, "Ürünlerimiz yüzde 100 doğal olup, üretim sırasında kullanmış olduğumuz ürünlerin kalitesi birinci sınıftır.  Firma olarak amacımız daha düşük tonajlarda daha kaliteli ürünler üretmektir. Şimdilik sadece iç piyasaya yönelik çalışıyoruz fakat yurt dışından da talep görüyoruz. Bu nedenle hedeflerimiz arasına ihracatı da koyduk" dedi.

 

 

 

http://www.kobiden.com/

Ekleme Tarihi
25.01.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Fıstık Evi, sürülebilir fıstık ve badem ezmesi üretti




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız