Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 08 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı ve Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Kadak, süt sığırlarına ilave olarak erkek besi sığırlarının da sigorta kapsamına alındığını bildirdi.

Kadak, çiftçilerin 2011 yılından itibaren erkek besi sığırlarını da sigorta yaptırabileceklerini kaydetti. Kadak, erkek besi sığırlarının sigorta kapsamına alınmasıyla birlikte yaklaşık 100 bin besi işletmesinin sigortadan faydalanmasını beklediklerini söyledi.

Afyonkarahisar Tarım İl Müdürlüğü'nde yapılan '2010 Yılı Tarım Sigortaları Toplantısı'nda konuşan Kadak, açıkta yetiştirilen meyvelerde çiçeklenme döneminin de sigorta kapsamına alındığını bildirdi. Kadak, meyvelerde çiçeklenme döneminin sigorta kapsamına alınmasıyla yaklaşık 75 bin meyve üreticisinin faydalanmasını beklediklerini ifade etti.

TARSİM İşletici Şirket Genel Müdürü Bülent Bora da sigortalı süt sığırı sayısının hızla arttığını belirtti. Türkiye genelinde 2010 yılında, bir önceki yıla göre sigortalanan süt sığırı sayısının yüzde 68 oranında arttığını dile getiren Bora, bu sayının şu an itibariyle 188 bin olduğunu söyledi.

Sigortalanan alanda da yine bir büyümenin söz konusu olduğunu aktaran Bora, "2007 yılında yaklaşık 3,5 milyon dekar alan sigortalanırken şu anda 6,6 milyon dekar alan sigortalanmış durumdu. Aynı şekilde tabi sistemde hasar, ihbar sayısı da yükselerek devam ediyor. 2010 yılında 105 bin hasar ihbarı ve hasar tespiti gerçekleştirilmiş durumda. Geride kalan 4,5 yılın sonunda 1 milyon 200 bin adet poliçe düzenlendi. 11 milyara yakın bir tarımsal varlık ve 20 milyon dekar alan sigortalındı. 433 bin adet süt sığırı sigortalandı ve 376 bin adet toplam hasar tespiti yapıldı. Çiftçi bu zaman zarfında 336 milyon TL prim ödemiş, bizde çiftçilerimize 300 milyon TL para ödemişiz. Bu rakam şu anda 310 milyon TL'yi de geçti. Her geçen gün artıyor tazminat ödemeleri." dedi.

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu'da olası riskler karşısında hayvancılık dahil balık çiftliklerine kadar tarımın her çeşidinin ve zirai faaliyetlerin tamamının sigorta kapsamına alınmış olmasının çiftçi adına güzel bir gelişme olduğunu söyledi.

 

 

 

http://www.zaman.com.tr/

Ekleme Tarihi
25.01.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: TARSİM, süt sığırlarından sonra besi sığırlarını da sigorta kapsamına aldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız