Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Mayıs 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

ŞANLIURFA - Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, kente Uruguay'dan 12 bin baş hayvan ithal edileceğini, ilk parti hayvanların  bugün, ikinci partinin de 6 Şubat'ta gemilere yükleneceğini açıkladı.

 

Uruguay'dan ithalat yapılacak firmanın sahipleri Giancarlo Ghizzoni ve Francerdo Ghizzoni ile firmanın Ceo'su Gianluigi Sgarbi ile birlikte bir bilgilendirme toplantısı düzenleyen Vali Okutan, "Birinci aşamada damızlık hayvanlar getirerek materyallerin ilimizde üretilmesini sağlamak, olmadığı taktirde ikinci aşamada besilik dana getirerek yerel yemlerle besleyip ekonomiye katkıda bulunmak amacıyla iki hususta da çalışma yaptık. Çalışmalarımız uzun süredir devam ediyordu. Bundan bir buçuk ay önce hayvanları ilimize getirmeyi planlamıştık. Ancak önce Kurban Bayramı döneminde lojistik sorunu yaşandı, ardından Uruguay hükümeti ile hükümetimiz arasında canlı hayvan değil, et ithalatına dayalı bir küçük pürüz çıktı. Artık sorunlar giderildi; 12 bin hayvan seçilmiş, karantinaya alınmış durumda . Bugünden itibaren de gemilere yükleniyor. İlk gemi bugün Ocak'ta, ikinci gemi ise 6 Şubat'ta yüklenmeye başlanacak" dedi.  İthalat yapacakları firmanın ortakları ve CEO'su ile birinci ve ikinci gemiden sonra gelecek talepler hususunda da görüşmelerde bulunduklarını kaydeden Okutan, "Üçüncü ve dördüncü gemilerle ilgili ön görüşmeleri yapmış durumdayız. Bu ithalatın ilimizde güzel şeylere vesile olmasını diliyoruz. Hayvancılığı bölgede desteklemek zorundayız. Büyükbaş hayvancılık için ilk adımı attık. Küçükbaş hayvancılığa da sıra gelecek" diye konuştu.

 

Ülke genelinde et ithalatı, canlı hayvan ithalatı ve damızlık düve ithalatı ile ilgili birçok çalışmalar yapıldığını hatırlatan Vali Nuri Okutan, "Şanlıurfa'da da çiftçilerimizin dağınık bir şekilde yaptığı çalışmalar vardı. GAP Eylem Planı çerçevesinde gerek kooperatiflere, gerek doğrudan çiftçilerimize çok ciddi kaynaklar sunuluyor. Kırsal Kalkınma Projeleri çerçevesinde destekler veriliyor. Tarım Bakanlığımızın proje bazında desteklediği çalışmalar var. Bütün bunlara katkıda bulunmak istedik" şeklinde konuştu. Okutan, "Şanlıurfa'ya bizzat valiliğimizin katkısıyla ya da Bakanlığımızın desteğiyle il dışından gelen yatırımcılarımız var. Bunlar ilk adım olarak yatırımlarına küçük çapta; bin 500 - 2 bin başlık ile başladılar. Bu sayıların önümüzdeki günlerde giderek artacağına inanıyoruz. Koç Ata Tesisleri gibi yeni büyük tesislerin kurulacağını hep birlikte göreceğiz" açıklamasında bulundu.

 

 

 

 

http://www.kobiden.com/

Ekleme Tarihi
28.01.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Uruguay'dan Urfa'ya 12 bin sığır geliyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız