Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Türkiye Ziraatçiler Derneği Başkanı Yetkin: Tarım Teknisyenlerinin İlaç Reçetesi Yazmaları Engelleniyor

 

Türkiye Ziraatçiler Derneği Başkanı İbrahim Yetkin, ziraat mühendisleri ve tarım teknisyenlerinin ilaç reçetesi yazmalarının, koçanları ellerinden alınarak engellendiğini söyledi. 

 

Türkiye Ziraatçiler Derneği Başkanı İbrahim Yetkin dernek genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında tarımla ilgili gündemde olan gelişmelere değindi. Önceleri tarım ilaçlarının, ziraat mühendisleri, tarım teknisyenleri, teknikerleri vasıtasıyla reçeteyle verildiğini hatırlatan Yetkin, ama yaşanan son gelişmelerle teknikerlerin koçanlarının ellerinden alınarak reçete yazmalarının engellendiğini kaydetti. Tarım ile ilgili meslek okullarının kapatılmaya başlandığını belirten Yetkin, "Bu uygulamalardan Sayın Başbakan'ın haberinin olduğunu sanmıyorum. Basın yoluyla çağrıda bulunuyorum." diyerek bu duruma tepki gösterdi. 

 

Yetkin, şekerpancarı konusunda da Türkiye'nin önemli bir konumda olduğunu, dünyada 4., Avrupa'da 3. şekerpancarı üreticisi olduğumuzu belirtti. Bu seviyenin korunması için şekerpancarı kotasının kaldırılması gerektiğini ifade etti. 

 

Son günlerde gündemde olan süt fiyatlarına da değinen Yetkin, sanayici ve üretici arasında yapılan ihale anlaşmalarında süt fiyatının 73,5 kuruş olarak belirlendiğini, ancak yaşanan son gelişmelerle sanayicinin süt almadığını, sütün fiyatının 53 kuruşa düştüğünü belirtti. Yetkin, bunun üzerine süt üreticisinin sütü sokağa döktüğünü ifade etti. 

 

 

 

http://www.haberler.com/t

Ekleme Tarihi
31.01.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Tarım Teknisyenlerinin İlaç Reçetesi Yazmaları Engelleniyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız