Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 12 Mayıs 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
ABD’lilere tuz ve yağ ambargosu! 

ABD’de Başkan Barack Obama yönetimi beklendiği gibi vatandaşları obezite ve kalp sorunlarından kurtarmak için alarma geçti.

Yönetim, tuzun yasaklanması başta olmak üzere sağlık önerilerini dün açıkladı. Yeni diyet prensiplerinin genel halka yönelik 23 kilit öneri, hamileler gibi spesifik gruplara da 6 öneri içerdiği belirtiliyor. Yeni diyet prensipleri dün Washington’da Tarım Bakanı Tom Vilsack ve Sağlık Bakanı Kathleen Sebelius tarafından açıklandı. Buna gerekçe olarak da Amerikan çocuklarının üçte birinden fazlası, yetişkinlerin de üçte ikisinden fazlasının obez olduğu kaydediliyor. Bunun önüne geçilmesi için açıklanan yeni diyet önerilerinde ilk başta tuz kara listeye alınmış durumda.

 

Yağlılar dışarı, tahıllar sofraya

Buna göre önerilerden bazıları şöyle:

-  Tuz tüketimi kademeli olarak azaltılacak. Nihai hedef sıfıra indirmek.

-  Daha çok meyve ve sezbe tüketilecek

-  Şekerli içecekler yerine su içilecek.

-  Yağlı yiyeceklerden uzaklaşılıp tam tahıllar sofraya gelecek.

Yeni diyet programının yapılan bilimsel araştırmalar sonucu ortaya konduğunu açıklayan bakanlar, sağlıklı beslenmeyle düşük sodyum (tuz) ve sebze-meyvelerin alınmasıyla doğru protein tüketiminin sağlanacağını savundu. Yeni önerilerin özellikle obezitenin yaygın olduğu okullarda uygulanmasının gerekli olduğu da kaydedildi. 

Bilindiği üzere First Lady Michelle Obama, öğrencilerin daha sağlıklı beslenmeleri için bu sağlık kampanyasının öncülüğünü üstlenmişti.

 

Tuz kullanan ahçıya para cezası

Yiyecek ve içecek firmaları da geçen hafta ürün amabalajlarının üzerinde, kalori, sodyum, doymuş yağ, şeker ve diğer besinlerin oranlarını yazmaya başlamıştı.

ABD’de insanların sağlığını ilgilendiren tuz ve yağ tüketiminin azaltılması için girişimlerde bulunulmuştu. Temsilciler Meclisi üyesi Felix Ortiz, vatandaşları obeziteden ve sonuçta kalp damar hastalıklarından korumak için yemeklerinde tuz kullanan aşçılara para cezası verilmesini öngören bir tasarı sunmuştu. New York kenti ise, daha önce restoranlarda trans yağları kullanılmasını yasaklamıştı.

 

 

http://www.milliyet.com.tr/

Ekleme Tarihi
01.02.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: ABD’lilere tuz ve yağ ambargosu!




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız