Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 16 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
İspanya hükümeti’nin organik tarım ilgisi 

MUĞLA (İHA) - İspanyol Hükümeti ile Muğla Valiliği arasında Milas’ın 9 köyünde organik tarım, eko turizm ve kooperatifçiliğin geliştirilmesi amacıyla hazırlanan projenin seminer toplantıları başlıyor.

İspanya hükümetinin 350 bin Euro hibe desteği verdiği proje ile 9 köyde 14 ay boyunca İspanyol Typsa firması yol haritası belirlendi.

Çevre Teknolojileri Muğla Valiliği ve İspanya Hükümeti arasında imzalanan protokol kapsamında yürütülen Gökçeler-Çamseki Kırsal Kalkınma Projesi’ni İspanyol TECNOMA firması ile ortak olarak yürütüyor. Proje kapsamında köyde doğrudan etkileşimin olduğu ilk seminer 1-2 Mayıs tarihlerinde Kısırlar Köyü İlköğretim Okulu’nda gerçekleştirilmişti.

Proje kapsamında Kısırlar İlköğretim Okulu’nda Şubat ve Mart ayı süresince çeşitli başlıklar altında seminerler gerçekleştirilecek.

Üç ana başlık altında gerçekleştirilecek seminerlerde İspanyol uzmanlar yanında, Muğla ve Milas Tarım Müdürlükleri’nden yetkililer, çeşitli dernek ve organizasyonlar da hazır bulunacak.

Her seminerden önce yerli ve yabancı uzmanlar proje köylerinde, Tarım Müdürlüğü yetkilileri ile değerlendirmelerde bulunacak. 12-13 Şubat’ta Kısırlar İlköğretim Okulu’nda “Ekoturizm”, 19-20 Şubat’ta “Organik Tarım”, 5- 6 Mart tarihlerinde de “Kooperatifleşme” seminerleri gerçekleştirilecek.

Proje kapsamında ilgilenen çiftçilerle örnek çalışmalar gerçekleştirilmesi ve örnek tecrübelerin görülmesi amacıyla yurtiçi ve yurtdışında teknik gezilerin yapılması hedefleniyor.

Tüm bu çalışmaların ardından uzun vadede hedeflenen; gerek kültür mirası gerek tarımıyla kendi kendine yetebilen ve bunları bozunmadan koruyabilen, bölge hedefleniyor.

İspanya’nın Türkiye Büyükelçisi, aynı zamanda İspanya eski Turizm Bakanı Joan Carlos, Türkiye ile böyle bir işbirliği içine girmekten mutlu olduklarını belirterek, “Muğla ile İspanya arasında büyük benzerlikler var. Turizm ve organik tarım birbirini tamamlayan unsurlar. Muğla bir turizm kenti olması nedeniyle bu projenin burada uygulanırlığı çok önemli. İspanya hükümeti olarak bu tür projeleri destekliyoruz. Akdeniz’i paylaşan iki ülke olarak her türlü desteği ve birikimlerimizi paylaşmaya hazırız. Proje son derece ilginç zaten o kadar doğal bir atmosfer var ki ve zaten miras olarak dedelerden gelme organik bir tarımın devamcılarısınız. Buna bir de teknik eklenecek olursa ikisinin son derece güzel bir bütünlük sağlaması bekleniyor” dedi.” dedi.

 

Ekleme Tarihi
02.02.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: İspanya hükümeti’nin organik tarım ilgisi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız