Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 09 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ramazan Kadak, 2010 yılında dondan zarar gören çiftçilere 130 milyon lira yardım yapıldığını ve bu seneden itibaren meyve üreticlerinin de tarım sigortasına dahil edildiğini açıkladı.

Tarım sigortaları tanıtım toplantısı için Nevşehir‘e gelen Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ramazan Kadak, Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş‘ı ziyaret etti. Ziyarette Kadak‘a, Nevşehir Tarım İl Müdürü Ahmet Şahin de eşlik etti. Savaş, Türkiye‘nin birçok konuda AB standartlarını geçtiğini belirterek, tarım sektörünün de AB standartlarının gerisinde kalmaması gerektiğini ifade etti. Savaş, son yıllarda yapılan çalışmalarla bu sektörün de dünyada önde gelen ülkelerin standartlarını yakalayacağını düşündüğünü kaydetti. 

Vali Savaş‘la Ankara‘dan tanıştıklarını belirten Müsteşar Yardımcısı Kadak, Abdurrahman Savaş‘a yeni görevinde başarılar diledi. Devletin 2010 yılında 26 ilde yaşanan don olayları üzerine devletin zarar gören çiftçilere 130 milyon lira yardımda bulunduğunu belirten Kadak, bu yıl meyve üreticilerini de sigorta kapsamına aldıklarını söyledi. Kadak, Nevşehir‘e tarım sigortalarının değişen ve genişleyen kapsamını çiftçilere anlatmaya geldiklerini sözlerine ekledi.

 

 

 

 

http://www.dikkathaber.com/

Ekleme Tarihi
03.02.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Meyve üreticileri de sigorta kapsamına alındı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız