AKSEKİ İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından tarımsal uygulamalar kapsamında bölge çiftçisine, geçen yıl, çeşitli faaliyetlerde çok yönlü destek verildiği bildirildi.
Akseki Tarım İlçe Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, geçen yıl ilçe merkezi, 7 belde ve 41 köyde, bitki sağlığı uygulamaları, hastalık ve zararlıları, tarımsal desteklemeler, tarım sigortası, toprak numunesi alımı ve analize bağlı gübreleme çalışmaları, meyve yetiştiriciliği konularında toplam bin 638 çiftçiye eğitim verildi. Ayrıca genel ev ekonomisi konusunda kadınlara yönelik eğitim çalışmaları kapsamında ise, turşu, marmelat, reçel, baklava, pasta, iyotlu tuz kullanımı, 0-6 yaş grubu çocuk bakımı ve beslenmesi, süt ve süt ürünleri, mutfak gereçlerinin kullanımı ile ilgili 7 toplantı yapılarak 105 kadına seminer verildi.
Öte yandan yaşlı, bakımsız ve verimden düşmüş yerli badem ağaçlarına aşı yapıldığı, Murtiçi bölgesinde ise 2 bin dekar alanı sulayabilecek havuz sistemi projesi çalışmalarına devam edildiği bildirildi. Değişik bölgelerden 32 adet toprak analizinin yapıldığı, 128 bin 111 hayvanın sağlık taramasından geçirildiği, 149 kedi ve köpeğe kuduz aşısı, 38 bin küçük baş hayvana veba aşısı, 22 bin 414 küçük baş hayvana şap aşısı, 3 bin 87 büyükbaş hayvana şap aşısı yapıldığı kayıt altındaki 24 bin 414 küçükbaş hayvandan 20 bin adedine küpe takıldığı kaydedildi.
Kontrol ve denetim hizmetleri çerçevesinde gıda üretimi, satışı ve toplu tüketimi, yem bayii ve su üretimi yapan işletmelerin 134 kez denetlendiği, bitki koruma çalışmaları çerçevesinde bitki koruma ürünleri uygulayıcı belgesi verilmek üzere 33 kurs açılarak 610 çiftçiye eğitim verildiği belirtildi.
http://www.yenialanya.com |