Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 16 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

MANİSA - Sektörde 35 yıldır faaliyet gösteren Ece, dünyanın çeşitli bölgelerinden 25 ülkeye kendi markası ile zeytin ve zeytinyağı ihracatı yapıyor.

 

Yeni Çağ Gıda Ece Zeytin ve Zeytinyağları Fabrika Müdürü Ayla Yavaş, 2010 yılında stoklama kapasitelerinde artış yaptıklarını, standart ve sağlıklı stoklama yapabilecek yüksek kapasiteli depoların olmaması nedeniyle yurtdışından gelen yüksek miktarlı taleplere cevap veremediklerini açıkladı. Yavaş, Akhisar Zeytinliova’da 1976 yılında temelleri atılan Yeniçağ Gıda’nın bugün 130 çalışanı ile 32 bin metrekare alan üzerinde 15 bin metrekare kapalı alanda üretim yaptığını ifade etti. 1993 yılında kapasitelerini 8 bin tona yükselttiklerini dile getiren Yavaş, daha sonra yaptıkları yatırımlarla bugün yılda 15 bin ton kapasiteye ulaştıklarını kaydetti. Ayla Yavaş, 2010 yılı satışlarında geçmiş yıllara oranla yüzde 15 civarından artış yaşandığına dikkat çekerek, bu yıl ise şirketin cirolarını yüzde 25 oranında artırma hedefinde olduklarını kaydetti. Yavaş, 25 ülkeye ihracat yaptıklarını kaydederek, “Firma olarak ihracat yaptığımız ülkelere yenilerini eklemeyi hedefliyoruz. Ancak burada esas olan gittiğimiz ülkelerde sürdürülebilir bir pazar oluşturmak ve istikrarlı olarak bu pazarda büyümek. Bu da ancak markalı satışlar ve raf ürünleriyle mümkün oluyor. Bu nedenle satışlarımızın tamamını kendi markalarımızla gerçekleştiriyoruz. Uzakdoğu’da ve Afrika’da pazar arayışlarımız devam edecek” şeklinde konuştu.

 

Üretimin yüzde 80’i küçük ambalajlarda satılıyor

 

Siyah zeytin, yeşil zeytin, biberli yeşil zeytin,  dilimli zeytin, soslu zeytin,  zeytin ezmesinden oluşan ürünlerinin yüzde 80’inin küçük ambalajlarda satıldığını kaydeden Yavaş, “Bu ürünler pastörizasyon veya sterilizasyon, inert gaz altında muhafaza edilerek, Ece, Oriyent, Sofa  markalarıyla sağlıklı olarak  tüketiciye sunuluyor. Ayrıca sıkımını fabrikamızda  gerçekleştirdiğimiz zeytinyağlarını da çeşitli ambalajlarda müşterilerimize özenle sunuyoruz” dedi.

 

Sektörle ilgili yaşadıkları en önemli sıkıntının depolama olduğunun altını çizen Yavaş, sözlerini şöyle tamamladı: “Stoklama kapasitemizde  artışlar ve iyileştirmeler  yaptık. Maalesef ülkemizde sağlıklı ve standart zeytin stoklanan yerler olmadığından üreteceğimiz ürünlerin büyük bir bölümünü sezonda fabrikamızda stokluyoruz. Sektörde en önemli sorun standart ve sağlıklı stoklama yapabilecek yüksek kapasiteli depoların olmaması. Çünkü yurtdışından gelen yüksek miktarlı taleplere  stoklarımız  sınırlı olduğu  için  yeterince cevap veremeyebiliyoruz. Bu durum yurtdışında Türk zeytini yerine rakip ülkelerin zeytinin yer almasına neden oluyor. Bu nedenle ülkemizde öncelikle zeytin depolamaya bir standart ve kalite getirilmesi gerekiyor.”

 

 

 

http://www.kobiden.com/

Ekleme Tarihi
12.02.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Ece, 25 ülkeye kendi markası ile ihracat yapıyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız