Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 11 Mayıs 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Lahana artık sarılmaya hazır 

İZMİR - Faaliyetlerine geçtiğimiz yıl sonunda başlayan Linfa Gıda, ev yemeği lezzetinden vazgeçmek istemeyen ama zahmetli hazırlık aşamaları nedeniyle bazı yemekleri yapmaktan kaçınanlar için ev tipi yarı mamul ürünler hazırladı.

Linfa Gıda, sarılmaya hazır lahana, doldurulmaya hazır kurutulmuş patlıcan ve kabak gibi ürünlerle ev kadınlarının işlerini kolaylaştıracak ürünleri piyasaya sunmaya başladı. Şu anda ürünleri bir firma aracılığıyla zincir mağazalarda sunulmaya başlayan Linfa, yılın ilk yarısı bitmeden kendi markasıyla raflardaki yerini almaya hazırlanıyor.

 

Gıda sektöründe büyük firmaların ilgilenmediği, küçük firmaların göremediği bazı niş pazarlar bulunduğunu dile getiren Linfa Gıda Hayvancılık ve Seracılık San. Tic. Limited Şirketi Yönetim Kurulu Üyesi Şeyhmus Yüksekkaya, "Ürünlerimiz arasında konvansiyonel ve organik olarak kurutulmuş meyve ve sebzeler, salamura ürünleri, turşular, salata sosları ve aromatik sirke çeşitleri bulunuyor. Büyük firmaların ilgilenmediği alanlardaki boşlukları doldurmak için yola çıktık. Butik üretim yapıyoruz" diye konuştu. Sarma ve dolmaların Türk mutfağının en önemli yemekleri arasında olduğunu ifade eden Yüksekkaya, "Kışın bu yemek daha çok ya lahanayla ya da patlıcan, kabak, biber gibi sebzelerin kurutulmuşuyla yapılır. Fakat lahananın ayıklanmasının zahmeti ve haşlanırken çıkan koku, diğer kurutulmuş sebzelerin haşlanarak yumuşatılırken ayarının tutturulması gibi hazırlık aşamaları zor geldiği için bazı ev kadınları çok sevmelerine karşın bu yemekleri yapmıyorlar. Özellikle kalabalık olmayan aileler için kocaman bir lahanayı taşımak bile zaman zaman caydırıcı unsur olabiliyor. Biz de bu durumu göz önüne alarak bunları işleyip sarılmaya, doldurulmaya hazır halde tüketiciye sunmaya başladık. Ev lezzetinden taviz vermek istemeyen ama hazırlama safhasının kolaylaşmasını isteyen ev hanımları bu ürünlerimize büyük ilgi gösteriyor" dedi.

 

Ürün gruplarını kurutulmuş meyve ve sebzeler, salamura, meze çeşitleri, ev yapımı reçel ve marmelat, sos ve çeşni vericiler, aromatik sirkeler olmak üzere 6 ana gruba ayırdıklarını belirten Şeyhmus Yüksekkaya, "Bunlardan bir kısmının üretimi sürüyor. Bazıları da geliştirme aşamasında. Yarı kurutulmuş acı biber, salamura karnabahar ve brokoli, ev yapımı reçel ve marmelatlar çeşitleri raflarda yerini aldı. Hazırlık çalışmaları süren sarımsaklı, domatesli, biberli ve baharatlı aromatik sirkelerimizin de büyük ilgi göreceğini düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

 

Yeni kurulan firma taleplere yetişemeyince yeni yer arayışına girdi

 

Gıda sektöründe 13 yıldır çeşitli firmalarda yöneticilik yaptığını ve danışmanlık hizmeti verdiğini ifade eden Yüksekkaya, şunları söyledi: "Bu süre boyunca edindiğim çevre ve deneyimi, iletişim kanallarını kendi hedeflerimi gerçekleştirmek istediğim için Linfa'yı kurdum. Üretime 2 ay önce başladık. Burayı açarken KOSGEB'in desteklerinden faydalandık. 27 bin TL'lik hibe ve 70 bin TL'lik faizsiz kredi desteği aldık. Bu bizim için cansuyu oldu. Fakat talep beklentimizi çok aşınca imalathane şimdiden yetersiz gelmeye başladı. Mevcut siparişler önümüzdeki birkaç ay tam kapasite çalışmamızı sağlayacak düzeyde. Bu nedenle şimdiden yeni yer arayışına başladık" dedi.

 

Güçlü bir Ar-Ge altyapısına sahip olduklarına dikkat çeken Şeyhmus Yüksekkaya, "Talep eden diğer gıda şirketlerine de Ar-Ge hizmeti veriyoruz. Firmalar bize gelerek ne tür bir ürün istediklerini söylüyorlar, biz de bunu geliştiriyoruz. Son olarak bir meze firması için kendi ürünlerinde kullanacağı bir yarı mamulü geliştirdik. Henüz kendi markamızla pazara girmedik. Üretim yaptığımız bir firma bu ürünleri kendi markası ile Migros, Carrefour, Tansaş gibi zincir mağazalarda satışa sunuyor. Bu yılın ilk yarısı bitmeden Linfa markası ile raflarda yerimizi almayı hedefliyoruz. Hem ulusal hem de yerel zincir mağazalar üzerinden tüketiciye ulaşmayı planlıyoruz" bilgisini verdi.

 

 

 

 

http://www.kobiden.com/l

Ekleme Tarihi
12.02.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Lahana artık sarılmaya hazır




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız