Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Nisan 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
ebk 

 Eker, “Amacımız dar ve orta gelirli vatandaşa ucuz ve sağlıklı et ürünleri ulaştırmak. EBK’nin özelleştirilmesi hataydı” dedi. Yeni strateji ise kasapları şaşkına çevirdi. 

 
Eker, dün düzenlediği toplantıda EBK’nin yeni pazarlama stratejisine ilişkin açıklamalar yaptı. 80 metrekare dükkânlardan oluşacak satış merkezlerinin aynı tip olacağını söyleyen Eker, yeni oluşturulacak mağazaların 50’sinin İstanbul’da, 20’sinin Ankara’da, 5’inin İzmir’de, 4’ünün Bursa’da, 3’ünün de Kocaeli’de açılacağını açıkladı. 
 
Mağazaların isim hakkı ile ilgili koşulların EBK tarafından belirleneceğini ifade eden Eker, teknik sağlık ve hijyenik şartları yerine getiren ve 80 metrekare dükkânı olan herkesin müracaatta bulunabileceğini bildirdi. Eker’in verdiği bilgiye göre dükkânların şarküteri ve et ürünlerinin teminini EBK yapacak. İsim hakkını alan yatırımcılara et ürünlerinde yüzde 8, şarküteri ürünlerinde yüzde 15 oranında iskonto sağlanacak. Mağazayı açan yatırımcı parayı bu şekilde kazanırken fiyata istediği gibi zam yapamayacak. Açılacak 100 EBK satış merkezinin yaklaşık 500 kişiye de istihdam sağlaması hedefleniyor. 
 
Kasaplar şaşkın Et ve Balık Kurumu’nun 100 satış merkezi açma projesi ise kasapları saşırttı. Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Fazlı Yalçındağ, yeni uygulamayı anlayamadıklarını belirterek bakanlık yetkilileri ile görüşme talep ettiklerini açıkladı. Bakanlığın EBK’nin satış merkezi açma projesinin olmadığını açıkladığını dile getiren Yalçındağ, “Hangi ihtiyaçtan kaynaklandı anlayamadık” diye konuştu. 
Sorunun satış merkezi açarak çözülemeyeceğini belirten Yalçındağ, “Sorun satış noktasında değil, üretim noktasında” dedi. 
 
İthal et satan birçok yerde fiyatların Et ve Balık Kurumu fiyatlarından daha düşük olduğunu belirten Yalçındağ, “İthalat bitince, buralara nasıl et sağlanacak? Sürekli ithalatla mı bu işler yürüyecek? Hangi aklın ürünü, nasıl olacak” dedi. 
 
 
EBK'YA 85 MİLYON LİRALIK YATIRIM
Bakan Eker, EBK’nin 8 kombinasının rehabilite edilmesi için 85 milyon lira yatırım yaptıklarını söyledi. Eker EBK’nin geçen yıl 51 bin ton et ürettiğini, bunun 43 bin tonunun kırmızı et, kalan 8 bin tonunun beyaz et olduğunu bildirdi. Eker, depolarında şu anda 7 bin ton kırmızı et, kesime hazır 4 bin de besi danası bulunduğunu belirtti. Geçen yıl kırmızı etin yüzde 5,4’ünün EBK’de üretildiğini anlatan Eker, bu yıl hedeflerinin yüzde 8 olduğunu kaydetti. 
 
EBK ÖZELLEŞTİRMESİ YANLIŞ  POLİTİKA
1952 yılında kurulan EBK’nin, 1990’lı yıllarda 35 kombinasından 28’inin özelleştirildiğini bildiren Eker, bunun yanlış bir politika olduğunu, en son özelleştirilmesi gereken kurumun EBK olması gerektiğini söyledi. Özelleştirilen 28 kombinanın amaç dışında kullanıldığını ifade eden Eker, 2005 yılından itibaren elde kalan 7 kombinayı özelleştirme kapsamından çıkardıklarını, bakanlığa bağlı bir teşekkül haline getirdiklerini anlattı. 
 

Ekleme Tarihi
12.02.2011
Ekleyen Kişi
Kemal Erdoğan


Link: Yine sahaya iniyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız
 

ALAATTİN İPEKÇİOĞLU 12.02.2011
Herşey daha güzel olacak.

Bu Tarım bakanı bi gitse bizi bize bıraksa bakarız başımızın çaresine ama inat etti gitmeyecek, yada canımızı almadan gitmeyecek, bir ülke tarım ve hayvancılık bu kadar kötü nasıl yönetilir aklım almıyor, et ucuzlayacak diye dışarıda ne kadar leş varsa getirdi bize yedirdi yine et ucuzlamadı, bu kadar parayı gavura yedireceğine türk üreticisine yem çuvalı başına 5 lira destek verse yada etin kilosuna 5 lira destek verse et sıkıntısı olmaz elin leşinide yemek zorunda kalmayız ben bu gün migrosta bakıyorum ital et yazıyor polonya kilosu 26 lira ne oldu hani uzuzlayacaktı, zaten ister uzuzlasın ister ucuzlamasın bu tarım bakanından psikolojik olarak olumsuz etkileniyoruz, bu bakanla ilerleyemeyiz, inşallah yeni hükümette yine bakan olmazda belki kurtuluruz.

niyazi alagöz 12.02.2011
besici

besici olarak sonuna kadar ebk bu kasap açma pirojelerinin arkasindayiz büyük şehirlere yetmez il ve ilçelerede mayilik versinler ozaman inaninki memleketimiz hayvan politikasi istediğimiz yere gelir istikrar olur çünku istikrar olur