Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 24 Nisan 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Mersin'in Silifke ilçesinde serayı gezmeden alanın her tarafını dengeli bir şekilde ilaçlayan vekanserriskini ortadan kaldıran Curtis Dyna–Fog marka ilaçlama makinesi kullanılmaya başlandı.

Seranın orta yerine kurulan otomatik makine ile ilaçlama yaparken çiftçiye başka işlerine bakabilme imkanı sunan cihaz, serada zirai ilaçlama yaparken kimyasal ilaçları nefes veya deri yoluyla temas edilmesini de önlüyor. 

Atayurt Beldesi Gazi Çiftliğinde serası olan İbrahim Ünver bu aleti duyduğunda yerinde görmek için Kazanlı'ya gittiğini ve gördükten sonra da satın almaya karar verdiğini açıkladı.

Bu makinenin tek satış noktası olan Antalya'ya gittiğini belirten Ünver, "Cihazı seraya kurdum ve 2 saat sonra seranın her yeri dengeli bir şekilde ilaçlandı. Makine ilaçlama yaparken ben de diğer işlerime baktım. Cihazın avantajı bununla da sınırlı değil, zirai ilaçlardan da yüzde 50 tasarruf sağlıyor. Normalde 2 dekar serama 1 kutuilaçkoymam gerekirken 1 kutu ilaçla bu makineyle rahatlıkla ilaçlamamı yapıyorum. Seranın her yerine nüfuz ettiğinden dolayı daha etkili bir ilaçlama yapıyorum." diye konuştu.

İlaçlama makinesinin birincisinin Mersin Kazanlı'da, ikincisinin de Silifke'de kullanıldığını belirten İlçeTarımMüdürü Yusuf Gün, bu tablonun ilçedeki üreticilerin sektör ile alakalı güncel gelişmelere ne kadar duyarlı olduğunu gösteren güzel bir örneği olduğunu kaydetti.

Gün, "İlaçlama makinesinin fiyatı 7 bin liradır. Bu makineyle çiftçilerimiz direk zirai ilaçlara maruz kalmayacak, kanser gibi hastalıklara karşı korunmuş olacaklardır. Bu makine ilaç zerreciklerini yoğun bir şekilde attığı için bitkilerin her yerine temas etmesi sağlanmış olmakta, az hacimde su kullanıldığı için nemlilik yükselmemekte ve hastalıkların artmasına engel olunmakta, bitkilere zarar veren hortumlar kullanılmamaktadır. Çiftçilerimiz makineyi seranın ortasında stabil olarak koymakta ve 2 saat ilaçlama sonrasında seranın her tarafı mükemmel bir şekilde ilaçlanmaktadır. Bu ilaçlama makinesinin önümüzdeki yıllarda bütün seralarda kullanılacağını tahmin ediyorum ve tüm çiftçilerimize tavsiye ediyorum." diye konuştu.

 

 

 

VİDEO

 

 

 

 

http://www.samanyoluhaber.com/

Ekleme Tarihi
15.02.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: İlaçlama makinesi sera üreticilerine büyük tasarruf sağlıyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız