Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 20 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Eskişehir'de faaliyet gösteren ve Türk lisanslı “TURKAR” markasıyla kamyonet üreten Hisarlar Makine AŞ, 1996 yılından bu yana işbirliği yaptığı Amerika merkezli John Deere şirketiyle 100 adet çift sıralı pamuk hasat makinesinin üretimi konusunda anlaştı.

 

Hisarlar AŞ Üst Yöneticisi (CEO) Zafer Türker, Türkiye'nin tarım ve iş makineleri sektörleri için çok cazip bir pazar haline geldiğini söyledi.

 

Bu gelişmeye paralel olarak Hisarlar'ın Türkiye ve dünya pazarları için müşterilerine komple çözümler sunan, teknoloji geliştiren, know-how transferi ve ortak yatırım projeleri yürüten bir yapıya kavuştuğunu ifade eden Türker, şöyle konuştu:

 

“Alternatif ülke ve üretici seçenekleri olduğu halde Amerikan şirketi John Deere ile 100 adeta pamuk hasat makinesi üretimi anlaşması imzalandık. 2011 yılı üretimi için düğmeye bastık. Temmuz ayı sonu itibariyle 100 makinenin sevkıyatını gerçekleştirmiş olacağız. Böyle bir projeyle Hisarlar'ın sağlayacağı faydadan ziyade ülke ekonomisine kazandırılacak değer çok önemli. Hesaplı çözüm fırsatı olan bu makinenin, dünyada ve Türkiye'de pamuk çiftçisine mekanizasyona geçişte yüksek verimli ve ekonomik bir fırsat sunacak. Kolay bağlantı ve kolay kullanım olanakları ile kompakt makinelere kıyasla ciddi avantajlar sağlayacak.”

Türker, “Türkiye'de ilk, dünyada tek olan bu pamuk hasat makinesi” üretimiyle önemli bir satış cirosu elde edeceklerini sözlerine ekledi.

 

 

 

 

http://www.hurriyet.com.tr/

Ekleme Tarihi
16.02.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Pamuk hasat makinesi üretecek




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız