Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Kebapçılar, Kilosu 18 Liraya Çıkan Kuyruk Yağını Bulmakta Zorlanıyor IcerikbannerUrl

Kebapçılar kuyruk yağı sıkıntısı yaşıyor.

Kilosu 18 liraya kadar Yükselen kuyruk yağını bulamamaktan şikayet eden kebapçılar, küçükbaş hayvan kesiminin azalmasıyla sıkıntının yaşandığı görüşünde. Kasaplar ise bahar aylarında Orta Anadolu ve Güney Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki kuzuların piyasaya girmesiyle kuyruk yağı fiyatlarının düşeceğini belirtiyor. 

 VİDEO

 

Başta kebapçılar olmak üzere birçok gıda ürününde kullanılan kuyruk yağı rekor düzeyde yükseldi. Bir dönem kilosu 20 liraya kadar çıkan kuyruk yağı halen 18 liradan satılıyor. Kuyruk yağının fiyat artışına rağmen piyasada olmaması kebapçıların da tepkisine sebep oluyor. Bursa'nın merkez Osmangazi ilçesi Soğukkuyu Mahallesi'nde kebapçılık yapan İhsan Coşkun, kuyruk yağı bulmakta zorlandıklarını söyledi. Kilosu 18 liradan satılmasına rağmen kasaplarda kuyruk yağı bulamadığı için bazı günler kebap yapamadığını anlatan Coşkun, "Geçen yıl artan et fiyatları esnafa zor anlar yaşatmıştı. Bu sefer de kuyruk yağı sıkıntısı yaşıyoruz. Kilosu 18 liradan kuyruk yağı alıyoruz, kıyma bile kasaplarda 20 liradan satılıyor. Rekor artışa razı olmamıza rağmen kasap kasap dolaşıp kuyruk yağı arıyoruz, ama bulamıyoruz." dedi. Şaban Mumcu isimli kasap ise yeterli koyun kesiminin olmaması sebebiyle kuyruk yağının piyasada az bulunduğuna dikkat çekti. 

 

BAHAR AYLARINDA YENİ KUZULARIN YETİŞMESİYLE KUYRUK YAĞI UCUZLAR 

 

Türkiye Kasaplar Besiciler Et ve Et Ürünleri Esnaf ve Sanatkarlar Federasyonu Başkanı Fazlı Yalçındağ kuyruk yağındaki artışın geçici olduğunu ifade etti. Her yıl Ocak-Şubat döneminde kuzu kesiminin olmaması sebebiyle kuyruk yağında sıkıntı yaşandığını dile getiren Yalçındağ, "Tabi ki; hayvanın yan ürünleri de para edecek. Ama kuyruk yağında yaşanılan sıkıntı geçici, şuanda Balıkesir ve Bursa kuzuları yetişiyor. Piyasada küçükbaş kesimi azaldı, ama Orta Anadolu ve Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki kuzuların bahar aylarında yetişmesiyle kuyruk yağı fiyatları da normale döner." diye konuştu.

 

 

 

 

http://www.haberler.com/

Ekleme Tarihi
20.02.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Kebapçılar, Kilosu 18 Liraya Çıkan Kuyruk Yağını Bulmakta Zorlanıyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız