Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 21 Mayıs 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Meyve ve sebzeleri bozmayan poşet üretti 

Mersin'in Tarsus ilçesinde faaliyet gösteren bir firma, içine konulan sebze ve meyvelerin bozulmadan aylarca muhafaza edilmesini sağlayan naylon poşet üretti.

Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi'nde 3 milyon lira yatırımla birkaç ay önce kurulan fabrikada üretilen ''Akıllı Naylon Poşetler'' sayesinde taze sebze ve meyveler ilk günkü tazeliğini aylarca koruyabiliyor.

 

Maraton Plastik Ambalaj Sanayi Ticaret Limited Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Serdal Biçer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 3 milyon TL'lik yatırım ve 2,5 yıl süren ve 500 bin TL'ye mal olan AR-GE çalışmasıyla ürettiği poşetin özellikle ihracatçıların en büyük sorunu olan sebze meyve bozulmalarına karşı işini kolaylaştırdığını bildirdi.

 

Biçer, bin 600 metre karelik kapalı alanı olan tesiste üretilen ve 'Sihirli Taze Yaşam'' anlamına gelen ''Magic Live Fresh'' adı verilen modifiye atmosfer naylonu üretiminde aldıkları ilk olumlu tepkilerin ardından seri üretime geçtiklerini kaydetti.

 

Serdal Biçer, 38 kişinin 2 vardiya halinde çalıştığı işletmelerinde şu anda ayda 60-70 ton arasında akıllı naylon poşet üretimi yapmaya başladıklarını, üretimi yakın bir gelecekte ayda 200 tona kadar çıkarabileceklerini bildirdi.

 

5 kiloluk kasalar için 10-15 kilogram ürün alabilen naylon poşetlerin yanı sıra çiçekçiler için daha büyük poşetler ürettiklerini ifade eden Biçer, ''İhracatçılara özel poşetlerin yanı sıra marketlerde satılmak üzere içinde 10 adet 2'şer kilo ürün alan poşetler de üretiyoruz. Bu üretimimiz tamamen perakende müşterilere yönelik. Bu poşetler sadece bir defalık kullanılmıyor, temiz tutulduğu takdirde uzun süre poşetlerden yararlanılabilir'' dedi.

 

 

 

 

http://www.haber7.com/

Ekleme Tarihi
25.02.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Meyve ve sebzeleri bozmayan poşet üretti




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız