Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 16 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Mersin tarım fuarı 

- MTSO BAŞKANI ŞERAFETTİN AŞUT:

- "BÖLGEDEKİ GELİŞMELER MERSİN FUARLARINA İVME KAZANDIRACAKTIR"

- "HER KRİZ BİR FIRSATI DA BERABERİNDE GETİRMEKTEDİR"

MERSİN (İHA) - Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Şerafettin Aşut, Kuzey Afrika ve Ortadoğu ülkelerindeki gelişmelerin Mersin fuarlarına ivme kazandıracağını söyledi.

Aşut, yaptığı açıklamada, Mersin Tarım Fuarı'nın 3-6 Mart tarihlerinde yapılacağını hatırlatarak, özellikle kriz döneminde fuarlar bir bir iptal edilirken, Mersin olarak fuarları yapmaya devam ettiklerini vurguladı. İptal edilen her fuarın bir prestij kaybı olduğunun bilinci ile hareket ettiklerini kaydeden Aşut, "Özellikle, dünya çapında bir iddiamızın olduğu tarım sektörü ile ilgili bir fuarı iptal etmek söz konusu bile olamazdı. Bu sıkıntıları aştık. Artık, sürekliliği ile ve yapılacağına olan güvenle bir marka haline gelmeye başlayan Mersin Tarım Fuarı'nın ve diğer tüm fuarlarımızın önüne yeni bir fırsat çıkmıştır. Mersin olarak bu gelişmelere hazır olmaya çalışıyoruz" dedi.

Son haftalarda Kuzey Afrika ülkelerinde meydana gelen sosyal ve siyasi olayların, Ortadoğu'ya sıçrayan olumsuz gelişmelerin, bu ülkelerde yapılan ve yapılacak olan tüm fuarları etkileyeceğini ifade eden Aşut, "İş dünyası huzurun, sürekliliğin ve sürdürülebilirliğin olduğu bölgelere yönelecektir. Bu pazarlara hitap eden, modern bir alt yapıya sahip, ulaşım imkanlarının ve güvenliğin en üst düzeyde olduğu en etkili yer Türkiye ve pazarlara yakınlığı dolayısıyla Mersin'dir. Mersin'in önümüzdeki fuar vizyonu büyük bir değişime sahne olacaktır. MTSO olarak bu konuda olası tüm senaryoları tartışmaya başladık" diye konuştu.

Her krizin bir fırsatı da beraberinde getirdiğine işaret eden Aşut, şöyle devam etti; "Eğer bu boşluğu biz doldurmazsak başkaları gelir doldurur. Ticaret boşluk kaldırmaz. 'Dur bakalım görelim' mantığı ticarette yoktur. Aktif olan, hızlı karar veren ve inisiyatif alanlar pazara hakim olur. Mersin iş dünyası bu konuda kendini ispat etmiştir. Mersin olarak asla başkalarının düştüğü durumdan yararlanmak gibi negatif anlamda 'fırsatçı' anlayışta değiliz. Kardeş kabul ettiğimiz ve tarihsel bağlarımız olan Kuzey Afrika ve Ortadoğu ülkeleri ve halklarının layık oldukları huzura, zenginliğe, ileri yaşam standartlarına ulaşmaları ve en kısa sürede bu sıkıntılardan kurtulmaları tek dileğimizdir. Yükselen bir değer olan ülkemizi ve özellikle Mersin'i bu ülkelerle beraber oluşturacağımız ortak zenginliği, refahı ve huzuru sağlayacak önemli bir etken olarak görmekteyiz."

Mersin'in verimli toprağı, zengin su potansiyeli ve muhteşem iklimi ile tarım-gıdanın Türkiye ve bölgesindeki merkezi olduğunu belirten Aşut, "Mersin bu gücünü sadece sürdürülebilir hale getirmesiyle değil, bunu her geçen gün arttırmasıyla rekabetçi olmaya çalışmaktadır. Bu rekabetçiliği sağlayacak iki unsurdan biri Tarım-Gıda Teknoparkıdır ki, Türkiye'de bir ilk olacak olmasının getirdiği yasal ve bürokratik sıkıntılardan dolayı istediğimiz hızda gitmemektedir. Ancak, kısa sürede olumlu bir sonuca ulaşacağımıza inancım tamdır" dedi.

 

 

 

 

Ekleme Tarihi
25.02.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Mersin tarım fuarı'na doğru




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız