Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 16 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
finike portakalı 

 Finike Meyve Üreticileri Birliği Başkanı Ö. Faruk Çobanoğlu, Finike Portakalı Olmadığı Halde Finike Markasını Kullananlara Fırsat Vermeyeceklerini Bildirdi.

 
Finike Meyve Üreticileri Birliği Başkanı Ö. Faruk Çobanoğlu, Finike portakalı olmadığı halde Finike markasını kullananlara fırsat vermeyeceklerini bildirdi. 
 
Finike Meyve Üreticileri Birliği Olağan Genel Kurulu, DSİ toplantı salonunda yapıldı. Toplantıya, Finike Belediye Başkanı Nail Dülgeroğlu, Tarım İlçe Müdürü Remzi Aslan, Meyve Üreticileri Birliği Başkanı Faruk Çobanoğlu, yönetim kurulu üyeleri ve üyeler katıldı. 
 
Finike Belediye Başkanı Nail Dülgeroğlu, yaptığı konuşmada, farklı özelliklere sahip Finike Portakalı için her türlü göreve hazır olduğunu belirtti. Genel kurula katılanların sayısını az bulduğunu da ifade eden Dülgeroğlu, yaklaşık 37 bin hektarlık alanda portakal yetiştirildiğini buna rağmen birliğe gösterilen ilgisizliği doğru bulmadığını söyledi. 
 
Üreticileri birliğe üye olmaya davet eden Dülgeroğlu, şöyle konuştu: 
 
"Bu işte lokomotif olmamız gerekiyorsa oluruz. Arkada durup destek olmamız gerekiyorsa onu da yaparız. Portakalımızı hak ettiği yere getirmemiz gerekiyor. Buraya ait olmayan portakala Finike markası vuruluyorsa bunu tespit etmek birliğin işi ancak hepimizin destek olması gerekiyor. Birlik bütçesine baktım cep harçlığı. Narenciye üreticilerinin de birliğe sahip çıkması gerekiyor. Belediye ve şahsım olarak emrinizdeyim." 
 
Meyve Üreticileri Birliği Başkanı Ö. Faruk Çobanoğlu da, önümüzdeki sezon dışardan getirdikleri portakada "Finike" markasını kullananlara göz açtırmayacaklarının sözünü verdi. Çobanoğlu, "Finike portakalı olmadığı halde Finike markasını kullanan kişilere fırsat vermeyeceğiz. Önümüzdeki sezon bunu yapanlara kök söktüreceğiz. Burada söz veriyorum. Kim yaparsa yapsın çok yakınım da olsa dışardan mal getirerek Finike portakalı diye kimse marka çakamaz. Finike portakalı tescillidir" dedi. 
 
Birliğe yer temini ve web sitesi oluşturma çabalarından da söz eden Çobanoğlu, bu çalışmaları en kısa sürede tamamlamayı istediklerini söyledi. Finike portakalının görsel yayına girmesi gerektiğine inandığını kaydeden Çobanoğlu, üyelere hitaben şöyle konuştu: 
 
"Finike portakalının görsel olarak yayına girmesi önemli. Televizyonlarda ve gazetelerde özellikle televizyonlarda ısrar ederek söylüyorum reklamlara girmelidir. Reklama girilmesi halinde satışlarımızın bundan olumlu etkileneceğine eminim. Üye kayıtlarımızın da artacağına inanıyorum. Bu konuda görüşlerinizi istiyorum. Seneye mahsul döneminde televizyonlarla görüşerek portakalı ön plana çıkarabiliriz. Bu çalışmayla portakal daha kısa sürede üreticinin elinden çıkacaktır." 
 
İstanbul'daki EMITT Fuarında, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile Antalya Valisi Ahmet Altıparmak sayesinde Finike portakalının tanıtıldığına işaret eden Çobanoğlu, bugün kağıt üzerinde gibi görünen birliğin ilerde çok daha katılımlı ve güçlü bir yapı haline dönüşeceğini vurguladı. 
 
Toplantıda daha sonra, divan seçimi yapıldı, faaliyet raporu ve 2011 yılı bilanço ve tahmini bütçe okundu. Üye giriş ve yıllık aidatların tespiti ve geçmiş aidatlar, üye kayıtlarının yapılması ve üyelikten çıkarılması hususunda yönetim kuruluna yetki verilmesi, Üst birliğe üye olunması hakkında ve gönderilecek kişi hakkında yönetim kuruluna yetki verilmesi ve projeler konusunda yönetim kuruluna yetki verilmesi konuları görüşüldü. 

Ekleme Tarihi
27.02.2011
Ekleyen Kişi
Kemal Erdoğan


Link: Finike Meyve Üreticiler Birliği Genel Kurulu Yapıldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız