Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 16 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Milas’ta 10 köy, organik tarıma geçiyor 

MUĞLA (İHA) - 2009 yılında Muğla Valiliği ve İspanya arasında yapılan protokol ile İspanya FEV hibe desteği uygun görülmüştü.

Yapılan ihaleyi alan İspanyol firması ile sözleşme imzalanarak, 4 Aralık 2009 tarihinde çalışmalara başlandı. Proje alanı, doğal güzellikleri ve tarihi eserleriyle cazip bir bölge olması nedeniyle, tarımsal üretimin getirisinin düşük olduğu ve genç nüfusun büyük çoğunluğunun turizm alanlarına ve şehirlere göç ettiği ortaya çıktı.

Tasarlanan proje ile, organik tarımın entegre edilmesiyle, Milas-Bodrum yöresindeki Çamseki Bölgesi ve Gökçeler Vadisi olarak adlandırılan iki pilot bölgenin ve çevresinin doğasını bozmadan üretimde kullanılabilmesi ve bölgenin tarımsal üretimdeki potansiyelinin aktif hale getirilerek yöre insanının gelir seviyesini yükseltmesi bekleniyor. 2010 yılı içinde İspanyol firması çalışmalarında kullanmak üzere, bölge ile ilgili bilgileri toplayarak yöre üreticisi ile birlikte çalıştay gerçekleştirdi. 2011 yılı içerisinde ise proje gereği İspanyol turizm uzmanı tarafından Şubat ayında Kısırlar Köyü İlköğretim Okulunda iki gün süreli Ekolojik Turizm konulu eğitim ve çalıştay yaptı. Toplantılara proje ekibi, projede adı geçen köylerin üreticileri, Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Tarım İl ve Milas İlçe Müdürlüğü katıldı.

Toplantıların sonunda bölgenin ekolojisi, sosyal yapısı ve stratejik durumu göz önüne alınarak eko turizm modellerinin yapılabilirliği ile ilgili “Ziyaretçilere Sunulabilecek Turistik Ürünler” tasarlandı. Yörenin imkânları doğrultusunda yapılabilecek turizm modelleri oluşturuldu.

İspanyol Organik Tarım Uzmanı tarafından köylerde organik tarım ile ilgili toplantılar gerçekleştirilirken, Kuzyaka İlköğretim Okulunda proje dahilindeki köylerin katılımıyla gerçekleştirilen bir günlük seminerde “Organik Tarım ve Organik Zeytin Yetiştiriciliği” ile ilgili bilgiler verildi

 

Ekleme Tarihi
28.02.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Milas’ta 10 köy, organik tarıma geçiyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız