Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 09 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

MASÜB Başkanı Bilal Ay, yaptığı açıklamada yeni yıl süt destekleme fiyatının litre başı 4‘ten 6 kuruşa yükseldiğini belirtti. Süt besiciliği girdi maliyetlerinin son 15 aydır yüzde 100 oranında artış gösterdiğini belirten Ay, 50 kilogramlık yemin çuvalının 40 bin liraya dayandığını söyledi.

Girdi maliyetlerini karşılamak için sütte litre başı süt desteklemenin en az 10 kuruş olması gerektiğinin altını çizen Ay, süt besicisinin 2008 yılında yaşadığı şokun halen etkisinden çıkamadığını kaydetti. 

 

Ay, "Süt fiyatları 6 aydır yerinde sayıyor. Tarım ve Köyişleri Bakanı Dr. Mehdi Eker‘den süt üreticisinin feryadına kulak vermesini istiyoruz. 2 kuruşluk destekleme çok düşük. Süt üreticisi 3 yıl önce süt yaşadığı sıkıntıdan kurtulması için desteklemenin en az litre başı 10 kuruş olmasını istiyoruz. Kısa sürede süt fiyatlarında ayarlanma yapılmazsa süt besicisi 3 yıl önce yaşadığı sıkıntıları yeniden yaşaması kaçınılmaz hale gelecektir." diye konuştu.

 

Bakanlığın, süt fiyatlarındaki durgunluğa çözüm bulmada acele etmesi gerektiğine dikkat çeken Ay, zamanında önlem alınmazsa süt sığırlarının kesime gidebileceğini söyledi. 

 

 

 

 

http://www.beyazgazete.com/

Ekleme Tarihi
28.02.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: MASÜB, süt desteklemede 2 kuruşluk artışı yetersiz buldu




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız
 

ALAATTİN İPEKÇİOĞLU 28.02.2011
10 kuruş olsa ne yazar

Süt birliği merkez birliği başkanı ne diyor, biz mandıralarla anlaşmıştık seçim öncesinde süt fiyatlarını düşürmeyeceklerdi, bizde onların süt tozu yaparak aradaki zararını karşılayacaktık, bu da demek oluyor ki eğer muhalefet taraftarları mandıralar fiyatı çekmeyip 73 kuruştan ödeme yapsaydı devletin kasasından litre başına en az 40 kuruş para çıkacaktı ama süt desteğine gelince 4 kuruş 2009 da da 0,36 kuruş, bu hesaplarda bu hükümetin en başarısız tarafının tarım bakanı olduğunu gösteriyor, sağlam bir muhalefet olsaydı bu tarım bakanı bu hükümeti götürürdü de alternatif yok. anama küfreden kadı demiş kime şikayet edeyim.