Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Gaziantep'te faaliyet gösteren ANKA Restaurant, yemeklerini belirlediği bir reçete ile yapıyor. Gaziantep'e yemek kültürüne yeni bir soluk getirmek istediklerini belirten ANKA Restaurant Şefi Özcan Derici, "Bizim tüm aşçılarımız değiştiğinde bile yaptığımız reçete değişmez." dedi. 

 

Gaziantep halkını nasıl mutlu edebilmenin arayışı içinde olduklarını ve bu doğrultuda çalıştıklarını ifade eden Derici, "Örneğin başka bir lokantada bir aşçı başı veya kebapçısı değiştiği zaman o lokantanın yemekleri ve kebaplarının tadı da değişir. Ama bizim lokantamızda öyle değil. Biz buna taviz vermemek için kendi işletmemizde bir reçete yaptık. Hangi usta veya aşçı gelirse gelsin bizim standart reçetemizi uygulamak durumunda. Nerede çalışırsa çalışsın fark etmez. Bizim lokantamıza geldiği takdirde bizim standartlarımızı yapmak zorunda. Yani bugün bizim bir kebabımız veya yuvalamamızı yiyen birisi 10 yıl sonra da gelse aynı tadı bulur." diye konuştu. 

 

Süzme çorbasının bile reçete ile yapıldığına dikkat çeken Derici, "Bu çorbayı yapan bir usta 10 gram az tuz atayım veya 10 gram eksik biber atayım diyemez. Bu anlamda biz kendimize başka rakip görmüyoruz. Biz kendi kendimizle yarışıyoruz." dedi. 

 

40 yıldır bu sektörde çalıştığını belirten Özcan Derici, özellikle hafta sonlarında açık büfe kahvaltı ile Gazianteplileri bir arada buluşturduklarını ifade ederek, bundan sonra Gaziantep'te bir şube daha açmayı düşündüklerini kaydetti. 2 yıl içinde Ankara, Konya, Kayseri, Erbil, Cidde gibi kentlerde birer tane daha işletme açarak zincirleme bir ANKA Restaurant oluşturmak istediklerini söyledi. 

 

15 yıldan buyana Almanya Bremen'de faaliyetlerini sürdürdüklerini, ancak Türkiye'de de faaliyet yapmak istediklerini ve bunun neticesinde memleketi olan Gaziantep'i tercih ettiklerini vurgulayan Özcan Derici, "Gaziantep halkına bol çeşitli ürünler veriyoruz. 125 çeşit yemek ve 150 çeşit açık büfe yemeklerimiz ile dünya mutfağını Gazianteplilerin ayağına getirdik. Çocuklar için Fas food bölümümüz var. Gaziantep yöresel yemeklerimiz mevcut. Tatlı ve ev yemeklerimizin yanı sıra kebap ve pide çeşitlerimiz de var. Akdeniz ve Ege mutfağımız var. Yerli ve yabancı mutfakların tüm yemek çeşitlerini bünyemizde bulunduruyoruz. Gazianteplilere değişik bir damak tadı vermek için buradayız." ifadesini kullandı.

 

 

 

 

http://www.haberler.com/

Ekleme Tarihi
01.03.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Reçete ile Yemek Yapıyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız