Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 24 Nisan 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Meyve ve sebzede kalıntı problemini çözecek tarım ilacını, bir Türk firması üretti. Atıldıktan kısa bir süre sonra zararlı patojeni öldürüp su ve oksijen gibi biyolojik ürünlere dönüşen 'Peras' marka ilaç, büyük ilgi gördü.

 

Timsel Kimya Satış Pazarlama Müdürü Ahmet Kahraman, Türkiye'nin sınıfında ilk ve tek ruhsatlı yerli malı zirai ilacı olan Peras'ın, sebze ve meyvede gıda güvenliğini sağladığını belirtti. Hastalık ve funguslara doğrudan etki ettikten sonra havaya ve suya karışarak kalıntı bırakmadığının altını çizen Kahraman, "Türkiye, yıllardan beri Avrupa ve ABD başta olmak üzere çeşitli ülkelerden tarım ilacı ithal ediyor. Şimdi biz onlara ihraç edeceğiz. Bu, Türk Ar-Ge'sinin geldiği noktayı göstermesi açısından çok önemlidir. Ürünümüze güveniyoruz." dedi.

 

Kahraman, Peras'ın 2010 yılında verim kayıplarının sebebi olarak gösterilen ve domates fiyatlarının artmasına yol açan 'mildiyo' gibi hastalıklara çare olduğunu söyledi. Satış Pazarlama Müdürü Kahraman, "Peras, Inc-2, Aliment, Trifer ve Fertile adlı özel ürünleri, çiftçimize ve sanayicimize sunduk. Hastalıklarla mücadele ederken doğru ilacı seçmezsek, yarardan çok zarar görebiliriz. Ruhsatsız ve kaçak ürünlere karşı mücadele edilmelidir. Bugünlerde ürünümüz taklit edilerek, 'dezenfektan' adı altında birtakım ilaçlar satılmaktadır. Bunların ruhsatı olmadığı gibi içeriklerinde gümüş ve benzeri ağır metaller bulunmaktadır." şeklinde konuştu.

 

Timsel Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Timuroğlu ise ülke topraklarının biyolojik saldırı altında olduğunu söyledi. "Topraklarımızın kirletilmesi, beynimize kurşun sıkmak gibi bir şey." diyen Timuroğlu, şunları dile getirdi: "Peras'ı ürettik, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'ndan ruhsatlandırdık. Türkiye'nin ürününün ne Rusya'dan ne Avrupa'dan geri dönmesini istiyoruz."

 

 

 

 

http://www.zaman.com.tr/

Ekleme Tarihi
02.03.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Meyve sebzede kalıntı bırakmayan tarım ilacı üretildi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız