Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 14 Mayıs 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Türkiye'nin önemli tarım merkezlerinden biri olan Antalya'nın Demre ilçesinde, tarımda biyolojik mücadele dönemi başladı.

Özel bir firma tarafından Hollanda'dan ithal edilen faydalı böcekler, seralardaki bitkilere zarar veren kırmızı örümcek, beyazsinek, tuta absoluta gibi zararlı böceklerle mücadele ediyor. Zararlı böceklerle beslenen ithal böcekler tarımda zararlılarla mücadeleye katkı sağlıyor. 

İthalatçı firma tarafından düzenlenen tanıtım toplantısının ardından Beymelek beldesi Kızılalan mevkiinde Recep Karatop'a ait seralar; basın mensupları, ilçe tarım yetkilileri, zirai ilaç bayileri, komisyoncu ve üreticilere gezdirildi. Komisyoncu ve üretici Recep Karatop, 25 dönüme yakın serada faydalı böcek kullandıklarını ürünlerinin daha sağlıklı ve kaliteli yetiştiğini söyledi. 

Demre'de yaklaşık 200 dönüm serada biyolojik mücadele uygulandığını söyleyen firma yetkilisi Ali Eroğlu ise "Türkiye'de biyolojik mücadele yapan tek firma biziz. Türkiye geneli yaklaşık bin 500 dönüm serada biyolojik mücadele yapıyoruz. Bu geleceğin tarımıdır. Bu yıl itibariyle devletimiz tarafından destek kapsamına alınmış ve dönüm başına 100 lira ödenmektedir." dedi. 

İhracatçı Ercan Boztepe ise "Üretici para kazanmak için üretim yapar, en iyi para ise ihracatla kazanılır. İhracat yapacak ürünler de faydalı böceklerle yetiştirilecektir. 2000 yılına kadar ilçemizde hormon kullanılırken bu gün Bombus arıları kullanılmaktadır. 

İhracatçı Durali Doğan ise bu güne kadar Avrupa ülkelerine ihracata cesaret edemediğini, biyolojik mücadelenin iyi yapılması durumunda Türkiye'nin her yerine tarım ürünleri ihraç edebileceğini aktardı. 

Demre İlçe Tarım Müdürü Hüseyin Şahin de konuyla ilgili şunları söyledi: "Tarımda öncelikle kültürel koruma sonra biyolojik mücadele ve en son çare olarak ilaç kullanılmalıdır." 

Biyolojik mücadele dünyanın tarımla uğraşan birçok ülkesinde ve özellikle İspanya'da Yaygın olarak kullanıldığı öğrenildi.

 

 

 

 

http://www.haberler.com/

Ekleme Tarihi
03.03.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Demre'deki Seralarda Biyolojik Mücadele Dönemi Başladı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız