Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 17 Mayıs 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Organik yaşamın babası mantardan öldü 

'Organik yaşamın babası' olarak bilinen Buğday Derneği kurucusu Victor Ananias evinde ölü bulundu. 40 yaşındaki Ananias'ın ölmeden bir gün önce ormandan topladığı mantarları yedikten sonra zehirlenme şüphesiyle hastanede tedavi gördüğü öğrenildi.

1 haftalık tatil için Fethiye'nin Ölüdeniz beldesi Faralya köyünde yaşayan annesi Gülben Singitay Ananias'ın evine gelen Victor Ananias, kaldığı odada annesi tarafından ölü olarak bulundu.

Gülben Singitay Ananias'ın haber vermesi üzerine olay yerine gelen Fethiye Cumhuriyet Savcılığı yetkilileri, incelemelerde bulunurken, Ananias'ın cesedi kesin ölüm nedeninin tespiti için İzmir Adli Tıp Kurumuna gönderildi.

Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Victor Ananias'ın ölmeden bir gün önce ormanda topladığı mantarları yedikten sonra zehirlenme şüphesi ile özel bir hastanede tedavi gördüğü ve taburcu edildiği öğrenildi.

 

ORGANİK YAŞAMIN BABASIYDI

 

Ananias, organik yaşam ve organik gıdalar üzerine yıllardır çalışmalar yürüten ve kurduğu Buğday Derneği ile Türkiye'de organik yaşamın temellerini atan isimlerden biriydi. 

Ananias, Şilili doktor bir baba ve Türk bir annenin çocuğu olarak Bodrum’un bir dağ köyündeki değirmende dünyaya geldi. 17 yıldır organik tarımı Anadolu’da yerleştirmek için çaba gösteriyor ve bu kapsamda çeşitli sivil toplum kuruluşları ile çalışmalar yapıyordu. 

Ananias, Türkiye'de ilk defa gerçekleştirilen birçok ekolojik yaşam uygulamasında ve organik ürünlerin tanıtılmasında önemli rol oynadı. Ekolojik tarım alanında tüm dünyada tanınan Ananias, uluslararası ekolojik tarım kuruluşları tarafından geleceğin 5 liderinden biri olarak gösteriliyordu ve ABD'de bulunan ASHOKA Vakfı tarafından da ‘sosyal girişimci’ olarak seçildi. 

Victor Ananias aynı zamanda Türkiye’de ekolojik gıda marketlerinin öncüsü olan Buğday Derneği’nin başkanıydı. Dernek, çevre ve insan sağlığına zarar vermeyen sürdürülebilir tarım yöntemlerinin yaygınlaştırılması, insan gereksinimlerinin ekosistem döngülerine uyum içinde yeniden tanımlanması, bireyin bilgilendirilmesi ve becerilerini geliştirebilmesi amacıyla faaliyet alanlarının yaratılması konularında çalışıyor. 

Ananias ayrıca, organik tarımı destekleyen TaTuTa (Tarım, turizm tatil) adı verilen alternatif bir tatil programı da geliştirmişti. Bu sistemde bireyler güzel bir çiftlikte tatil yaparken organik tarım çalışmalarını yerinde izleyip üreticiye yardım da edebiliyor. 

6 Mart'ta yapılacak olan Runtalya maratonunda TaTuTa için koşacak Ananias, internet sitesinde yaptığı buğdaya destek çağrısında "Zorlanarak koşuyorum, sağlığım için ya da zevk aldığım için değil, seni ve diğer arkadaşlarımı TaTuTa’ya destek vermek amacıyla motive etmek için" cümlesini yazmıştı.

 

 

 

http://www.hurriyet.com.tr/

Ekleme Tarihi
03.03.2011
Ekleyen Kişi
Kemal Erdoğan


Link: Organik yaşamın babası mantardan öldü




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız