Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Türk otomotiv sektörünün ilk yerli tasarım traktör markası Erkunt, faaliyetinin 6. yılında ürettiği 10 bininci traktörünü düzenlenen törenle hattan indirdi.

10 bininci traktörü hattan indiren Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Türkiye'de tasarlanmış bir ürünü banttan çıkarmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Erkunt Traktör'ün yerli üretime olan inancının milletin de desteğiyle bugün bir başarı hikayesi olarak ortaya çıktığını kaydeden Ergün, "Küresel krizin izlerinin de giderek silinmesiyle birlikte bugün 24 ülkeye ihracat yapan Erkunt yoluna çok daha büyük başarılarla devam edeceğine inancım sonsuz." dedi. Erkunt Traktör Yönetim Kurulu Başkanı Tuna Armağan ise "Türkiye'de de bir traktör markası olmalı iddiası ile çıktığımız yolda, bu kadar kısa süre içinde, 10 bin traktör üretmiş olmanın mutluluğunu yaşıyor, ülkemizin otomotivde yerli marka üretme hedefine hizmet etmekten gurur duyuyoruz." ifadelerini kullandı. 6 yıl gibi kısa bir zamanda 10 bin traktör ürettiklerini belirten Armağan, şunları kaydetti: "Bugün muadillerine göre yüzde 40'a varan yakıt tasarrufu sağladığını noter huzurunda belgelediğimiz, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nın mecburi kıldığı 2 yıllık garanti süresini 3 yıla çıkartacak kadar güvendiğimiz traktörlerimizi üretmek için bugüne kadar 8,5 milyon TL'nin üzerinde Ar-Ge faaliyetinde bulunduk.

Bugün 82 yetkili satıcımız, 124 satış noktamız ve 210 yetkili servisimizle Türk çiftçisine hizmet vermekteyiz. Bu tablo her geçen gün değişmekte, satış ve servis ağımız her geçen gün büyümektedir. Erkunt Traktör, çiftçisiyle birlikte büyüdü ve bugünlere geldi." Erkunt, piyasada aktif satış yapan 25 marka içinde ilk 3'e giren tek yerli tasarım traktör markası olma özelliğini taşıyor. Türkiye genelinde yüzde 8, bulunduğu bölgelerde ve segmentte yaklaşık yüzde 22'lik pazar payıyla faaliyet yürüyor. Firma, 2010 yılında gerçekleştirdiği 3 bin 333 satış adedini 2011'de 6 bine taşımayı, yüzde 81 oranında büyümeyi ve pazar payını yüzde 50 oranında artırmayı hedefliyor. Geçen sene ihracat oranı yüzde 13,1 olan Erkunt Traktör, ihracatını 2011 yılında da artırarak sürdürmeyi ve ürettiği her dört traktörden birini dünya pazarına satmayı amaçlıyor.

 

 

 

 

 

http://www.haberaktuel.com/

Ekleme Tarihi
05.03.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Türk tasarımı Erkunt 10 bininci traktörünü banttan indirdi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız