Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

 BURDUR - Ekonomisinin yüzde 70'i hayvancılık ve tarıma dayanan Burdur'da, dev biyogaz santrali yatırımı heyecanı yaşanıyor. 2,5 milyon euroluk  yatırımla, Burdur'da biyogaz enerji santrali kurmak için Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) ile dayanışma içinde olan Pars Grup'a Burdur Valisi Süleyman Tapsız'dan büyük destek var.

Yenilenebilir enerji alanında faaliyet gösterdiklerini belirten Pars Enerji Grubu Genel Müdürü Kayhan Kalelioğlu, "Yenilenebilir enerji alanında Türkiye'nin karış karış değerlendirilebileceği kanaatindeyim. Burdur, tarımsal ve hayvansal atıkların değerlendirilmesi suretiyle biyoenerji yatırımı için uygun bulduğumuz bir il. Bahar aylarında bölgede çok miktarda şekerpancarı atıkları oluşuyor. Bu atıklar biyoenerji üretimi için büyük bir kaynak. Uygun lokasyonu bulduğumuz taktirde yatırımımız start alacak. yatırımın başlamasının ardından 6 ay içinde santral faaliyete geçecek" dedi.

2,5 milyon euroya mal olacak yatırımın ardından, Burdur'un 1 megawatt elektrik üretim kapasitesine sahip bir santrale sahip olacağına dikkat çeken Kalelioğlu, "Kurulacak santralde 30 kişiye istihdam planlıyoruz. Burdur Valisi Süleyman Tapsız, bu konuda bize her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirterek, fizibilite çalışmalarımızda ihtiyaç duyacağımız yardımı sağlamaları için tarım  ve çevre il müdürlüklerine talimat vereceğini belirtti. Batı Akdeniz bölgesindeki yatırım araştırmalarımız devam ediyor. Antalya'da da 5-6 megawattlık elektrik üretimi yapabilecek güneş enerjisi paneli fabrikası yatırımı da fizibilite aşamasında" şeklinde konuştu.

Kurulacak bir biyogaz tesisinden, elektrik, ısı ve organik gübre elde edildiğini ifade eden Kalelioğlu, şöyle devam etti: "Almanya başta olmak üzere AB ülkelerinde biyogaz tesislerinin oldukça yaygın olduğunu görüyoruz. Bu teknolojiyi ülkemize kazandırıp temiz enerji üretimi sağlamak için yoğun çalışma içerisindeyiz. Organik atıkların gelişi güzel çevreye atılmasının yerine yenilenebilir enerji üretimi ile ülke ekonomisine kazandırılabileceğini vurgulamaya çalışıyoruz."

YEKTEM'den 24 Mart'ta yenilenebilir enerji semineri

Biyogaz Yatırımları Geliştirme Derneği Başkan Yardımcılığı görevini ve Yenilenebilir Enerji Kaynakları Eğitim Merkezi (YEKTEM) Komite Başkanlığı görevini de devam ettiren Kayhan Kalelioğlu, Türkiye'de ilk defa yapılacak olan Yenilenebilir Enerji Kaynakları Teknoloji Eğitim Semineri'nin, 24-27 Mart 2011 tarihleri arasında 4 gün Antalya'da gerçekleştirileceğini belirtti. Seminer'in Türkiye'de Yenilenebilir Enerji konusunda yatırım yapmayı planlayan veya yatırım kararı almış yerli ve yabancı yatırımcıları hedeflediğine dikkat çeken Kalelioğlu, "YEK yasası 29 Aralık 2010 tarihinde  yasallaştı.  YEKTEM olarak Antalya'da düzenleyeceğimiz teknolojik eğitime çok sayıda yabancı şirketin katılımını beklemekteyiz. Yatırımcılara bu eğitim sonrası yabancı firmalarla da ikili görüşmeler yapması olanağını da sağlamış olacağız. Seminerimiz, birinci gün Yönetimsel / Rüzgar; ikinci gün Jeotermal / Solar; üçüncü gün Hidrolik / Biyokütle eğitimlerini, 4.Gün ise ikili görüşmeleri kapsayacak" dedi.

 

 

 

 

http://www.kobiden.com/

Ekleme Tarihi
08.03.2011
Ekleyen Kişi
Kemal Erdoğan


Link: Burdur'un şekerpancarı atıkları, elektriğe dönüşecek




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız