Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 16 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Olivtech 

İZFAŞ tarafından 3-6 Mart 2011 tarihleri arasında İzmir Uluslararası Fuar Alanı'nda düzenlenen 1. Zeytin, Zeytinyağı ve Teknolojileri Fuarı (Olivtech) sona erdi.
 
Fuarı 24 ülkeden 170'i yabancı, toplam 7 bin 501 kişi ziyaret etti. Sektörün Türkiye'deki tek ihtisas fuarı olan Olivtech, profesyonellerin yeni buluşma platformu oldu. Türkiye'nin uluslararası pazarda rekabet gücü yüksek tarımsal ürünleri arasında yer alan zeytin ve zeytinyağında, ürün çeşitliliğini ve kalitesini sergileyen Olivtech, ilk yılında katılımcılarına önemli iş bağlantıları kurma olanağı sundu. 
 
DÜNYA PAZARI
120 firmanın katıldığı Olivtech'te fuarı ziyaret eden yabancı alıcılar Türk pazarını keşfetmekten memnun olduklarını söylediler.
Fuar kapsamında düzenlenen Zeytinyağlı Lezzetler Şöleni'nde ise birbirinden lezzetli zeytinyağlılar ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. İZFAŞ Genel Müdürü Doğan İşleyen, "İZFAŞ olarak, ülkemize ve fuarcılık sektörüne yeni bir fuar kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Fuarımız ilk yılında oldukça başarılı geçti. Yerli ve yabancı ziyaretçilerimiz katılımcı firmalarla bağlantıya geçme fırsatı buldu. Son yıllarda markalaşma konusunda önemli adımlar atan zeytin ve zeytinyağı sektörünün dünya pazarında hak ettiği yere ulaşmasını amaçlıyoruz. Hedefimiz bu başarımızı gelecek yıllarda artırarak sürdürmek, zeytin ve zeytinyağı sektörü başta olmak üzere ülkemiz ekonomisinin gelişimine katkıda bulunmaktır. Öte yandan fuarımızın 3'üncü günü düzenlediğimiz Zeytinyağlı Lezzetler Şöleni de sektöre kazandırdığımız önemli ve başarılı bir etkinlik oldu" dedi. 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
08.03.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Sektör, düzenlediği ilk fuara sahip çıktı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız